Bagedag

Den store Bagedyst er skudt i gang igen, og jeg må indrømme, at det virkelig er et program jeg vægter at se. Både fordi jeg synes der kommer nogle vildt flotte og kreative resultater ud af alle anstrengelserne, men også fordi der kommer lidt fif hist og her, så mine egne teknikker kan få en justering.

Selv om jeg elsker at se den store bagedyst, så har jeg ingen intentioner om, at skulle medvirke. Næ, jeg synes det er meget mere hyggelig med en bagedag eller en bagemåned, det kan du læse lidt om her.  

Jeg har en veninde som er lige så vild med at bage som jeg er, derfor fik hun den fantastiske ide, at vi skulle lave en bagedag. Skøn idé 🙂 Vi havde valgt forskellige ting, vi gerne ville lave, ud fra kriterierne: noget vi aldrig havde prøvet, noget vi sjældent laver og ingredienser vi ikke bruger særligt ofte.

Det kom der disse resultater ud af 🙂

Bagels, det var virkelig en sjov proces og en helt vildt elastisk dej at arbejde med, vi er helt enige om, at der skal bages mange flere bagels fremover 🙂

formning af bagelDen formede bagel klar til hævning

så skal vi koge bagelsde færdige bagels

 

Rugboller

Rugbrødsboller klar til hævning

De færdige rugbrødsboller fra Amo

Crakers, en slags småkage med rugmel og lakridspulver. Fik desværre ikke taget billeder 🙂

Bark, også en slags småkage, bestående af kiks, med smeltet smør, farin, chokolade og pyntet med mandler. Efter opfordring fra Frk. Struds kommer her opskriften på bark.

Kiksene med den brændvarme farin og smørlage drysses med hakket chokoladechokoladen glattes udden færdige bark

Roulade med mokkacreme

creme til rouladen

Så bager vi rouladenog der rullesden færdige roulade

 

Cookies med mandler og chokolade

cookies dej røres sammen

de færdig bagte cookies

Vi hyggede os helt vildt med at lave alle tingene, der blev grinet, spist lidt rå småkagedej og tøsesnakket til den store guldmedalje. Det var godt nok en god måde at bruge en lørdag på 🙂

 

vil du læse flere af mine indlæg

del dine tanker, jeg bliver så glad

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This Blog will give regular Commentators DoFollow Status. Implemented from IT Blögg

17 Tanker

  • SVAR

    Hvor ser det hyggeligt ud, og det hører jeg også, at det var, da jeg har fundet ud af, at vi jo har en fælles bekendt 😉 Køkkenet ser også vældig bekendt ud 🙂

    -Der er bare ikke noget bedre end en bagehyggedag.

    Har du mon en opskrift på det der bark? Eller skal jeg spørge din veninde?

    • SVAR

      På bagedagen gik det op for mig hvem du var, har læst din blog uden at se sammenhængen 😀 det er nu sjovt at verden gang på gang viser sig at være så lille bitte.

      Bagehyggedagen var så god at vi snakker om at lave en 2’er 🙂 Dog med et lidt mindre program, det var lidt overvældende.

      Jeg har lagt opskriften på Bark ud så den skulle være nem at finde 🙂 god fornøjelse med Barken, det smager himmelsk, og jeg nåede ikke at fryse min, trods de bedste hensigter. Både voksne og børn synes det smagte skønt 🙂

      Kh RIkke

      • SVAR

        Hehe… ja, det er lidt pudsigt. Vi har åbenbart også været til 40-års fødselsdag sammen 😉

        Tak for opskriften. Den er gemt og skal klart afprøves engang.

        • SVAR

          Ja det må vi have været, men på daværende tidspunkt handlede mit liv kun om at overleve graviditeten med tøsepigen, så måtte vende maven hjem i seng inden midnat. Så jeg har simpelthen ikke bemærket dig 😀 og det ærgrer jeg mig så over nu. Kh RIkke

      • SVAR

        Det var også en super god dag 🙂
        Mine “Bark” nåede heller aldrig fryseren, men skidt pyt med det. Det må jo bare betyde, at de faldt i god jord. De skal helt sikkert laves igen, syntes de blev bedre jo længere tid de stod i køleskabet.

        Jeg glæder mig allerede til vores 2’er 😉

        • SVAR

          Du har helt ret Pia, barken blev faktisk bedre af at stå i køleskabet. Ikke at det var mange dage vores endte med at stå 😉 En påstod endda, at de duftede af daim, det er jo altså en stor ros i mine ører :-D.

          Jeg glæder mig skam også allerede til vores 2’er og er så småt begyndt at tænke i nye udfordrende opskrifter 😉
          Kh Rikke

          • Sjovt du nævner det med Daim. Søren syntes også de smagte af Daim, og i øvrigt, så nåede vores heller ikke mange dage på køl 😉

            Jamen så vil jeg da også til at gå i tænkeboks. Måske vi snart lige skal snakke datoer, så vi er i god tid denne gang 🙂

          • Det må næsten være sammensætningen af smør, farin og chokolade med den opblødte kiks under, der giver den vildt lækre Daim duft 🙂

            Jeg tror også en dato snak ville være smart, så vi kan få lavet et mere tidsrigtigt program denne gang 😀

            Kh Rikke

  • SVAR

    […] Se hvad der ellers blev lavet på Bagen her […]

  • SVAR

    Lyder som en helt igennem hyggelig dag – og hvor ser det lækkert ud – dine bagels ser altså mums ud. Elsker Bagels med laks og smørost. Mums 🙂

    • SVAR

      Tak skal du have Dorte, konsistensen var også virkelig lækker, desværre var den lige rigelig salt i smagen, men den kunne sagtens spises med laks, salat og smøreost. Det er nemlig bare en himmelsk lille anretning 🙂 Kh Rikke

  • SVAR

    Øj det ser lækkert ud 🙂 jeg har lavet bagels én gang og det var ikke svært! Men tidskrævende… så derfor er det ikke lige på programmet (men de smagte godt). Kh. Birgitte

    • SVAR

      Det var også lækkert Birgitte 🙂 og som du måske fornemmer er Barken en favorit 😀 Du har ret bagels er tidskrævende at lave, men synes de er tiden værd. Så en lørdag eller søndag som er lidt stille, bliver de lavet igen. Som en lille weekend lækker ting 🙂 Kh Rikke

  • SVAR

    […] dejlig bagedag med Pia, her koges der […]

  • SVAR

    […] nok med det, skal Pia og jeg lige om lidt afholde vores 2. bagedag og det kræver også, at jeg finder nogle spændende […]

  • SVAR

    […] lørdagsholdt min veninde Pia og jeg vores 2. bagedag, det er altså bare ren veninde råhygge. Denne gang var det hjemme hos mig, og både mand og børn […]

  • SVAR

    […] Bagedag 4, hvor Camilla Plum traditionen tro møder Blomsterberg […]