2019 refleksion

Jeg laver ikke egentlige nytårsfortsæt, mest fordi jeg synes man skylder sig selv, at lave refleksioner oftere end til nytår.

Alligevel har jeg de sidste 4-5 år, haft mine helt egne nytårsritualer. Som jeg tager mig tid til at udføre, enten i julen eller i løbet af januar.

Dét, at jeg tager mig tid til at tænkere dybere over, hvad det forgangne år har budt at læring, oplevelser og glæder. Samt refleksion over det kommende år, gør, at jeg starter året med et helt andet fokus, end jeg gjorde inden mine nytårsritualer.

Refleksionerne er læring fra stress tiden

I virkeligheden er det en direkte udstikker fra stressen, da jeg endelig kom op til overfladen igen. Var jeg rystet over, hvordan jeg kunne ende SÅ langt ude, uden at jeg havde opdaget det.

Det fik mig til at spekulere over, hvad der kunne have fået mig til at stoppe op og mærke efter.

De tanker blev startskuddet til de månedlige intentioner og til mine nytårsrefleksioner.

Da jeg begyndte, var det bare små noter i min notesbog, det var ikke som sådan sat i system. Det er refleksionerne nu, og de udvikles hele tiden, i takt med min egen personlige udvikling.

Med andre ord, er refleksionerne med til at holde mig skarp i forhold til hvor jeg er i mit liv, hvor jeg vil hen og hvor mine fokus punkter er.

Hvad gør jeg

Nytårsrefleksionerne er delt op i forskellige temaer, så jeg kommer hele vejen rundt.

  1. Først laver jeg status på året, det gør jeg ved at lave et livshjul. Hvor jeg sætter livsemner ind, emnerne er nærmest altid de samme. Parforhold, børn, venskaber, fritid, personlig udvikling, økonomi, job, personlig udvikling.
  2. Herefter drømmer jeg stort for det kommende år. Jeg skriver alt ned jeg drømmer om for året, fra et rent hjerte, uden nogen som helst skelen til praktiske detaljer.
  3. Så er tiden kommet til at samle op på Livshjulet, hvilke livsemner skal have fokus, og hvilket fokus skal de have.
  4. Jeg slutter med at finde 1 eller 2 fokusord, som skal følge mig året igennem. I år er nydelse ét af mine fokusord.

Hvis du tænker, det er alt for langhåret til dig, vil jeg gerne berolige dig med, at det faktisk er rigtig hyggeligt. Jeg plejer, at hygge lidt om mig selv, med en kop kaffe og lidt frugt skåret i lækre stykker.

Familen har også fokusord til året

Hvert år plejer vi også at tage en familie snak hvor vi sammen vender det gamle år – og mest af alt mindes de gode tider og oplevelser der har været.

Jeg bliver altid lidt forbløffet over hvad børnene rent faktisk tager med sig fra sådan et år.

I år udviklede snakken sig til at vi hver især fandt et ord, som vi alle skal tænke over i 2019. Vores fælles ord er: leg, venskab, glæde, være sammen, omtanke.

Personligt synes jeg det er fantastiske ord, og jeg glæder mig til at få lavet en seddel til køleskabet. Så vi kan blive mindet om ordene hver dag. Så tøsepigen også kan være med, forestillinger jeg mig, at finde billeder som kan illustrere ordet.

Uanset hvordan du starter et nyt år op, så rigtig godt nytår, jeg håber du får et skønt 2019.

Kærligst, Rikke

One Reply to “2019 refleksion”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.