2021 Sikke et år

Sikke et år 2021 har været. Både på verdensplan og helt lokalt hos os. De seneste dage har jeg tænkt lidt over, hvad jeg tager med videre til 2022.

                                                                           2021 i billeder

 

Skelsættende begivenheder

Der er år, som er mere skelsættende end andre. Det kender vi alle.

2021 har været fuld af en række små og store skelsættende begivenheder. Som i stor grad har været med til at flytte lidt rundt på, hvem jeg er som menneske.

Corona hverdag

Året startede ud med hjemmeskole og hjemmearbejde. Som i alle andre hjem, var den helt store opgave at finde en vej igennem. Så det hele gik op i en højere enhed. 

For os blev gåture og gymnastik via PC gode holdepunkter. Sammen med en masse tid i køkkenet, hvor vi med børnene lavede en masse god mad.

Jeg synes vi fik skabt en ganske fin corona hverdag. Men det var svært, og nogle dage var isolationen virkelig udfordrende. 

Jeg husker én ting som fik det hele tiden at lysne op, nemlig da det begyndte at sne. Det var altså pragtfuldt.

Helt magisk. Præcis som sneen den 23. december kom med et magisk drys, og gjorde det hele lidt lysere. Lige da det var allermørkest inde i mig.

Barndomshjem solgt

Mine forældre solgte mit barndomshjem, og det var underligt og rart, på samme tid. Jeg synes virkelig det er rettidig omhu af dem. For huset var for stort til de to. Men det betyder jo også, at mine forældre for alvor starter på den livsepoke som er alderdommen. Det kan vi ikke ændre på, men at de har forholdt sig til hvordan alderdommen skal være for dem. Synes jeg er et godt træk.

Kræften

Ret hurtigt i 2021, var der en skygge som fyldte mere og mere i hverdagen. Michaels humør og overskud ændrede sig. Da vi var på sommerferie, var det for alvor tydeligt, at noget var ændret.

På det tidspunkt var ingen af os klar over hvad det var. Jeg tænkte tanker om et parfold i krise, men sådan var det jo ikke. 

Siden har kræften ændret på hele vores hverdag, og vi har stået i situationer som familie, hvor vi virkelig har lært store ting om sammenhold og kærlighed.

Sammenhold

Ikke bare i vores lille kerne af familie har vi haft et godt sammenhold. Jeg har følt en ring af sammenhold, som sluttede omkring os.

Selv de sidste måneder, hvor vi ikke har kunne se nogen, fordi Michael har været for syg og vi har passet meget på, med at lukke infektioner ind i hjemmet.

Jeg er ikke sikker på, jeg med ord kan beskrive, hvor meget det sammenhold betyder for mig. Hver gang jeg tænker og mærker ringen af sammenhold omkring os, får jeg tårer i øjnene og følelsen af kærlighed spreder sig ud i min krop.

Det er stort – sammenhold er en stærk mekanisme.

 

Motivationen

Den helst store motivation for vores sammenhold er kærlighed.

På den måde er det jo godt mine lidt triste parforholdstanker hen over sommeren, ikke havde det mindste på sig.

Juleaften  blev traditioner lagt på hylden og vi fandt en ny vej i en tid fuld af forventinger. Sammenhold blev igen vejen igennem.

Jeg er ikke sikker på, at børnene opfanger det helt så tydeligt, som både Michael og jeg. Men uanset, om de kan sætte ord på det, eller det blot er en fornemmelse i deres kroppe, så tager de også sammenhold med videre fra dette år.

Det synes jeg er godt – og det er jeg taknemmelig for, at vi som familie og venskabskreds har lært noget om.

For jeg havde ikke kunne komme igennem de sidste måneder, uden dét sammenhold og dén kærlighed som sammenholdet indbefatter. 

Derfor håber jeg også, at de mennesker som vi har omkring os, har lært noget om sammenhold, selv i perioder hvor man ikke kan være sammen fysisk.

Naturen

Et sted har fulgt mig hele året, nemlig naturen. Det er i den jeg finder mest ro inde i mig selv. Det er der, hvor jeg skaber det største rum til at føle og sanse. 

Naturen fjerner ikke kaos, men den hjælper med at være i det, rumme det og turde stå i det.

Skelsættende år

Sådan et skelsættende år, har det med at forandre én, og jeg føler mig forandret. Men her ved udgangen af 2021 er der stadig for meget kaos til, at jeg kan sætte ord på, præcis hvad det er som er forandret i mig.

Dét håber jeg, at kunne udforske stille og roligt i det kommende år.

Kære læser, dig som læser med i stilhed, dig som læser med og kommenterer – både offentligt og med private beskeder. Tak fordi du læser med det betyder mere for mig, end du tror.

Jeg håber mine ord skaber en strøm i dig, som inspirerer dig til at gå på din helt egen vej i livet. Måske endda finde den vej, som er din.

Rigtig godt Nytår, må det nye år blive lykkebringende og rigt på alle plan.

2 Replies to “2021 Sikke et år”

  1. Jeg tror og VED at 2022 bliver et meget bedre år, for alle 🙂
   Godt Nytår Tanja
   Kærlig hilsen
   Rikke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.