Årsskifte og budgetskema

 

Hvert år omkring årsskiftet laver jeg budget for det kommende år.

I år er det blevet lidt senere end sædvanligt, for jeg er netop blevet færdig med dette års budget.

Jeg kan egentlig rigtig godt lide at lave budgettet. Så det er ikke fordi det er en opgave som jeg har udsat fordi jeg ikke gider.

Det handler mere om at julen faldt lidt mærkeligt og jeg faktisk glemte det i julen.

Synes budgettet er med til at skabe et rigtig godt overblik over husholdnings økonomien og opstår der fx en vandskade, er det ret simpelt at se det. Specielt hvis man laver opfølgning på budgettet med de aktuelle udgifter.

Det forsøger jeg at gøre. Men indrømmer at der er plads til forbedring.

Når budgettet er lagt, så kan vi gå i gang med at lave en liste for året. Den liste indeholder det vi forventer at lave som fx:

 • Vedligehold af huset både udvendigt og indvendigt.
 • Forbedring af haven.

På listen er både ting som kræver reparation/vedligehold, men også de ting som vi bare drømmer om kunne være fedt at få lavet.

For os giver det faktisk et ret godt overblik, så vi føler vi er på forkant med vores økonomi.

Så nu hvor budgettet er lavet, giver det egentlig en følelse af økonomisk overblik, og det er rart.

Laver I budgetter?

 

4 Replies to “Årsskifte og budgetskema”

 1. Åh, du heldig, som har det gjort! Jeg prøver virkelig på at følge op på vores budget, men det går så lang tid imellem, at det bliver sådan et stort arbejde. Til gengæld er jeg meget god til at løbende følge med i vores mad- og tøjbudget. Det er det der tunge, det med hus, el, varme, bil, forsikringer og lignende jeg døjer med.

  1. Jeg må indrømme, at mit mål er at blive bedre til at have øje på udgifter til fx tøj, mad og frisør. De tunge som varme, el, biler og forsikringer, synes jeg faktisk er rimelig overskuelige, men det syntes jeg absolut ikke i starten.
   Kh Rikke

 2. Jeg har lige lagt et, syntes også de rare, men må indrømme at når hovedet ikke virker så de svære at lave. Min gamle bankrådgiver var hamrende god, i erkendelse af at jeg gerne ville og ikke kunne så satte vi os ned sammen i januar og lavede et budget… min nuværende er ikke god (Ingen respekt for dårligt hovede) derfor overvejer jeg at skifte bank…
  det giver altså bare noget frihed når man har sit budget, og ved hvad man kan lege med… eller sådan har jeg det ihvertfald.

  1. Jeg er helt enig med dig, et budget giver et rigtigt godt overblik over hvad der er tilbage at lege med. Synes da absolut du skal overveje et bankskifte kraftigt. Et godt samarbejde med sin bankrådgiver er virkelig alfa og omega. Vi valgte af samme årsag at skifte bank for 4 år siden og det har vi bestemt ikke fortrudt.
   Kh Rikke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.