at leve med hjertet som guide

Det bliver mere og mere nødvendigt, at leve med hjertet, som den vigtigste guide i mit liv. Jeg mærker det som en uro, der spreder sig i hele min krop. Hvis jeg lever for meget uden for hjertet.

Når man som jeg elsker samværet med andre mennesker, at grine, gestikulere, snakke og høre andres livshistorier og “her og nu” oplevelser. Så kan det virkelig godt udfordre mig, at jeg samtidig har et stort og lige så tydeligt behov for at være selv.

Og bare lande i det, som er til stede i mig.

Der er ingen tvivl om, at én af de aller største grunde til, at jeg har kæmpet så meget med stress, er fordi jeg ikke har været lydhør overfor den del af mig, som har brug for, at være i stilhed, og reflektere indad.

Efter mange års fokus, kan jeg sagtens mærke hvornår der er behov for enten selskab eller fred. Det er jeg helt i accept med.

Heldigvis, for det gør, at jeg kan videre udvikle mig. Netop derfor, er det også mere og mere interessant, at mærke efter, hvornår jeg er i kontakt med mit hjerte.

Et område får mig ud af hjertet

Et område i mit liv, får mig helt i knæ, i forhold til at være til stede i hjertet. I flere måneder har jeg været flov, irriteret og frustreret over den klarhed, jeg har mærket så tydeligt. Det har jeg ærlig talt taklet med vekslende succes.

Måske, fordi der også har været den ubekendte spiller på banen, som hedder corona.

Der kan siges meget om corona, det lader jeg andre om. Jeg har set corona, som en mulighed i forhold til at arbejde dybt med min store interesse; personlig udvikling.

For hold nu op corona sætter meget på spil i os alle, og det er da interessant, hvis man har lyst til at kigge på det. Hvilket jeg selvfølgelig har. Men nok om corona, det er jo ikke dagens emne.

Tilbage til hjertet.

Det føles tungt og ude af sync

Når jeg er ude af hjertet, føles det enormt tungt og besværet at være mig. Kroppen er urolig, tankerne kører i ring – og en ikke særlig konstruktiv ring.

Det føles som om, jeg bruger al min energi på at leve uden for hjertet, og når jeg ved, hvor rart det er at leve fra hjertet, har jeg lyst til at være det sted altid.

De sidste måneder har jeg virkelig øvet på, at mærke hvad mit hjerte fortæller mig, det er super godt barometer at have. Det handler “bare” om, at vide det er til rådighed, også bruge det.

Stressen var selvfølgelig, det helt store vendepunkt i forhold til at leve fra hjertet, men dengang havde jeg ikke samme erfaring i at mærke kroppen og sætte ord på det, som jeg har nu. Derfor mærker jeg det anderledes i dag, når jeg kommer uden for hjertet, end jeg gjorde dengang. De var en langt mere konfus fornemmelse i systemet.

Følelsen af, at have fundet en takt dybere ind i hjertet, er i høj grad til stede hos mig.

Det er et rart sted at have fået kontakt med.

Kontakt til hjertet

Når jeg er kommet væk fra hjertet, mærker jeg det som sagt, meget tydeligt. Derfor er jeg også blevet mere og mere bevidst om, at komme hurtigt tilbage.

Jeg gør ikke nødvendigvis det samme for at få genskabt kontakten til hjertet, jeg mærker efter hvad der er brug for.

Men accept af min aktuelle tilstand er altid med ind over. Så i stedet for at være frustreret og vred over at være brugt og til stede i hovedet. Er jeg mere i en tilstand af, at det var fedt at være i hovedet, fordi der er situationen var brug for det og det var dermed var det helt rigtige sted at være. Men nu er det tid til at lukke lidt ned for hovedet og åbne for kontakten til hjertet.

Min krop forstår hvad jeg beder om, for 5-10 min på den måde med lukkede øjne, helt for mig selv. Kan virkelig genskabe en god energi og gøre underværker.

Måske er der også en voksende følelse inde i mig, som handler om tryghed. Men det hører også til i et andet blog indlæg.

Kære dig, jeg ønsker dig en skøn weekend med en masse hjerte kontakt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.