at rose andre og hvorfor Rosetid.dk?

Kender i den fornemmelse, at når man modtager ros, så tvivler man voldsomt på, at afsenderen, rent faktisk mener det?

Sådan har jeg det. Det er nærmest lige meget, i hvilken sammenhæng jeg får ros. Jeg har så umådelig svært ved, at tro på det.

Når jeg får ros medfører det, at jeg bliver fysisk urolig,  jeg snakker, endnu mere, som et vandfald, og hvis det er en af de dér dage, så får jeg endda vand i øjnene, hvilket giver endnu mere fysisk urolighed, samt rødme på halsen og i kinderne.

Min mand kæmper en kamp, med at få mig til at tro, han elsker mig “lige som jeg er” (i bedste mr. Darcy stil, i ved, ham fra Bridget Jones) Jeg sætter selvfølgelig stor pris på, han stadig gider, efter 8 år. Men kan godt følge ham i, at jeg må arbejde med dét, at tro på mig selv.

Så jeg har i lang tid lavet den lille øvelse, at rose andre. Det lyder dumt, men hold op, hvor var det svært i starten. For det er altså ikke bare svært at modtage ros, det er også svært at give ros. Så jeg startede blidt, med “hvor ser du godt ud i dag” “super flot klipning du har fået” og ved i hvad, jeg fandt ret hurtig ud af? at kvinder generelt har svært ved, at modtage ros, (også flere man ikke lige umiddelbart ville tænke, havde det problem) Faktisk var 95 procent af de svar jeg fik tilbage “mener du virkelig det”, med store luft udråbstegnets bagved. Nogen gange, startede det en større dialog, omkring det med at tro på sig selv og modtage ros – og helt ærligt hvor var det dog en lettelse. Andre gange fortalte jeg vedkommende, at jeg altså ikke siger noget jeg ikke mener. Det har givet mig så meget taknemmelighed og kæmpe store smil. Er det ikke fedt, at det der skulle være en øvelse i at hjælpe mig selv, lige pludselig blev en succes oplevelse for de mennesker jeg øvede mig på. Det har jeg det altså godt med.

Rigtig god fredag 🙂

yndig lyserød buket rose

One Reply to “at rose andre og hvorfor Rosetid.dk?”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.