Babysalmesang

I går tilbragte tøsepigen og jeg formiddagen i Sct. Catharinæ kirke.

Vi er nemlig begyndt til babysalmesang – og lad mig slå fast, det var en helt fantastisk oplevelse for både mor og barn.

Der blevet sunget salmer, (hvilket næsten er selvsagt, da det er jo er babysalmesang) der blev danset, svunget i tæppe ala hængekøje (hvilket var et kæmpehit) pustet sæbebobler (tøsepigen er BANGE for sæbebobler! det må vi har have arbejdet på) Det absolut største hit var, da vi skulle synge “Du som har tændt millioner af stjerner” og et stort transparent stykke stof med glitrende sølv stjerner, stille og roligt blev sænket ned over os og børnene. Alle børn blev opslugt, ville enten fange stjernerne eller blev helt salige. Det var virkelig en rigtig god oplevelse.

Vi sluttede af med at drikke en kop kaffe sammen, og det er jo altid hyggeligt, i et inferno af spædbørn og mødre 🙂 glæder mig virkelig til næste uge.

Tøsebarnet havde virkelig fået stimuleret sine sanser, så hun sov en dejlig lang eftermiddagslur.

Læste for lidt tid siden en artikel om netop Babysalmesang, artiklen påstod, at det største hit i folkekirken i  nyere tid, er babysalmesang. Må indrømme jeg var lidt skeptisk, men der er noget om det. Jeg er selv den type der går i kirke juleaften, til dåb, bryllup, konfirmation og begravelser. Hvis det skal være vildt, så tager jeg nytårsgudstjenesten i Ribe Domkirke. Så jeg er som gennemsnittet af danskere, men det her babysalmesang, var en god måde at være i kirken på. Et afslappet break fra den til tider hektiske hverdag (siger jeg på barsel!!) Kirkens rum får os jo naturligt ned i gear, og må sige, at sognepræst Elin Hjuler, var helt eminent til, at få den helt rette stemning ind i Sct. Catharinæ kirkens prægtige rum. Så for mit vedkommende kan jeg konstatere, at babysalmesang er et hit.