Barsels status og kvindelighed

blomstrende tulipaner

Thju hej hvor det går…

Kan efterhånden, begynde at se en ende på barslen, det får mig til at tænke på, om den egentlig har været, som jeg havde forestillet mig og forventet.

Inden jeg fødte var jeg fast besluttet på, at det skulle være en barsel hvor tøsepigen, familien og aktiviteter med hende, blev vægtet før rengøring og daglige pligter. Det har jeg formået at opfylde – det har betydet, at der ikke har været så rent og ordentligt, som jeg egentlig gerne vil have. Men til gengæld har efterfødselsgymnastik, mødregruppe, babysalmesang, babysvømning, møder med veninder og ture med drengene og Michael været en stor og dejlig del af barslen. Det har været så berigende og skønt.

Der er kun 2 gange tilbage af babysalmesang, så er vi den oplevelse fattigere resten af barslen. Tænker meget over, om den skal erstattes af noget andet, og hvad det andet kunne være.

Selv om jeg sikkert lyder, til at være vældig afklaret i forhold til alt det med barsel og afslutningen af den. Så kan jeg forsikre jer om, at det bare er skalkeskjul, er helt ødelagt indvendigt. Hader tanken om, at skulle aflevere hende og at jeg med ret stor sandsynlighed, har fået mit sidste barn. Er slet ikke klar til at være der i mit liv.

Måske handler det lidt om, at jeg synes ens kvindelighed går fløjten, når man ikke længere er i den fødedygtige alder… Er jo godt klar over, at kvindelighed er langt mere end det, at være frugtbar. Så der er nok lige et par tanker der skal flyttes 😉 Men det handler også om, at jeg bare synes ens verden bliver så meget rigere med børn. Den kærlighed, de børn hver især fylder mig med, bliver jeg aldrig mæt af – tværtimod.

Har veninder, der er 100% afklarede med, at de ikke skal have flere børn. Der er jeg slet ikke – efter 4 børn! Spekulerer på, hvordan de er kommet til den afklarethed i forhold til børn, og forventer, at den på et tidspunkt indtræffer i mit sind. Måske endda med en ny form for accept og ro.

Eller egentlig, håber jeg vel allermest på et mirakel – at blive 10 år yngre og stoppe tiden, indtil jeg er klar til at komme videre (hvis det nogensinde sker;-))

Er bare vild med, at være lige her i mit liv 🙂 selvom bryster og numse søger en del mere mod gulvet end i 20’erne 😉

5 Replies to “Barsels status og kvindelighed”

 1. Afklarethed kommer ikke nødvendigvis som et lyn fra en klar himmel. Alternativet er måske, at man er afklaret med at det er ikke skal produceres flere børn lige nu eller i den nærmeste fremtid.

  Og selv om man er afklaret, kan der opstå ting som gør, at man alligevel ikke føler sig helt så afklaret. Jeg var afklaret, men da jeg lige pludselig skulle have operation i underlivet og skulle tage stilling til ikke at have flere børn, så var jeg ikke så afklaret lige pludselig. Lidt mærkeligt fordi jeg jo var afklaret. Men det gjorde det så endegyldigt og ingen vej tilbage – måske derfor. Det gik heldigvis over, og jeg er helt afklaret nu.

  Måske er det ikke noget man skal tænke så meget over?

  1. Tak for din kommentar og dine tanker, omkring det med at være afklaret i forhold til om man skal have flere børn.

   Tror du har ret, det er nok ikke noget, som man skal tænke så meget over. Som du skriver, er det måske meget klogt, at lave en intern aftale om, der ikke skal laves børn det næste halve år. også tage den derfra – selvom man skubber “sorgen” foran sig, er det samtidig med mulighederne forrest. Så det vil jeg gøre..

   Kh
   Rikke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.