Billedglimt fra Bagedag 4

Bagedag 4, hvor Camilla Plum traditionen tro møder Blomsterberg

Camilla Plum møder Blomsterberg, referer til min mands observation af min veninde og jeg. Min veninde er Blomsterberg 😉 og jeg er helt enig i hans observationer.

Sammen med min veninde Pia, holder jeg bagedage. Altså en hel dag hvor vi bare bager og bager. Det er helt vildt godt 🙂

Vi har holdt 4 bagedage, men jeg har faktisk kun fået postet billeder fra 2 af dagene. Du kan se eller gense indlæggende her og her.

De 2 første gange var virkelig en succes, ud i bagekunsten. Det kan man ikke entydigt sige om de sidste 2 gange.

Men vi har det sjovt og hyggeligt undervejs og det tæller mindst lige så meget som det gode bagværk.

Sidste gang udfordrede vi os selv med at lave en wienerdej, som skulle ende med at blive til fastelavnsboller og en wienerstang.

Det var et stort stykke arbejde, at få dejen lavet i lag, men det lykkedes faktisk ok, og det var sjovt. Men det kræver tålmodighed for dejen skal hvile mange gange.

Vi bagte også de skønneste spinatboller. En virkelig nem opskrift med spinat og hytteost i dejen. Bollerne bliver super skønne og de er virkelig lækre til  madpakken.

Det 3. og sidste bageprojekt på vores 4. bagedag var macarons, selve dejen var nem og hurtig, men det handler meget om teknik og en præcis bagning, for at få de både sprøde og bløde macarons. Vores var så absolut bedst at spise samme dag som de blev bagt, og kønne var de heller ikke.

Alligevel vil jeg kaste mig ud i de skønne macarons en anden gang.

9 Replies to “Billedglimt fra Bagedag 4”

 1. Hold op jeg er misundelig… over at du har én, som bare deler din interesse. Jeg gad så godt at lave noget med bagedage – eller make-up aftener med én eller anden veninde… Det er svært, for alle har så travlt – også jeg, når ungerne er hjemme. Kh. Birgitte

  1. Det er simpelthen skønt, at have veninder man mødes med til fx bagedage eller makeup aftener. Du har ret, alle har travlt, men for mig handler det om prioritering, og jeg søger for at vælge det jeg allerhelst vil. Det gør du selvfølgelig også, det ved jeg 🙂 men prioritering er det der laver plads til bagedage og hvad jeg ellers gør, helt for min egen skyld.
   kærlig hilsen Rikke

  1. Det er så hyggeligt frk. Struds, og du har helt ret, det er en dejlig tradition. Heldigvis har vi en ny dato i kalenderen 🙂
   kærlig hilsen Rikke

  2. Det er SÅ hyggeligt 🙂 er simpelthen så glad for at Pia kom i tanke om den idé.
   Håber du har det godt Ulla.
   Kærlig hilsen Rikke

 2. Du kan være helt sikker på, at jeg nyder de dage lige så meget som du gør ? Og jeg glæder mig allerede vildt meget til næste gang ?

  1. Det er jeg rigtig glad for at høre 🙂 de er blevet et totalt godt afbræk i hverdagen. Jeg glæder mig også rigtig meget til vores næste bagedag. Det er jo nærmest lige om lidt.
   Kærlig hilsen RIkke

 3. Ehj, DET lyder hyggeligt! En hel bagedag sammen med en veninde – tanken har aldrig slået mig. ‘Problemet’ her hjemme, er at ingen rigtig gider at spise kage. Vi er allesammen meget kedelige når det kommer til kager og så går fidusen med at bage ligsom af. Boller, knækbrød og pølsehorn og den slags bliver spist, og også en kanelsnegl i ny og næ, men ellers er de ikke rigtig til at lokke.

  1. Det var min veninden der foreslog det, havde heller ikke tænkt tanken. Men det er simpelthen genialt. Det er faktisk sjældent at vi har bagt decideret kage, alt muligt slags brød og småkager. Faktisk er der så meget gærdej, at man sagtens kunne lave bagedage alene i gærdej 🙂 så måske du skal slå dig sammen med en veninden og holde gær-dejs bagedage. Kanelsnegle er nu også lækre.
   Kærlig hilsen RIkke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.