Billedglimt fra Bagedag 2 hvor Camilla Plum møder Blomsterberg

I lørdagsholdt min veninde Pia og jeg vores 2. bagedag, det er altså bare ren veninde råhygge. Denne gang var det hjemme hos mig, og både mand og børn nød duften i bageriet. Min mand sagde om aftenen med munden fuld af træstamme “det er nærmest Camilla Plum møder Blomsterberg” jeg skulle efter hans udsagn være Camilla Plum 😀

Som den første gang, var det virkelig svært, at få valgt de helt rigtige opskrifter, eller rettere fravælge alle dem vi havde i spil.

Vi endte ud med at lave: fletbrød, kan-ikke-lade-mig-være småkager, træstammer og vredne studenter. Det var virkelig sjove processer, ikke mindst fletbrødet, som mildt sagt voldte lidt problemer 😀

De vredne studenter:vredne studenter vredne studentervredne studenterDe smager virkelig skønt, nærmest en smag af Nutella.  I mens de stod i ovnen bredte sig en skøn duft af nødder.

Træstammerne var virkelig sjove at lave, og de er virkelig et hit hos både min veninde og jeg 🙂

træstammerfyldet til træstammertræstammer klat til chokolade dybningBehøver jeg at sige, hvor helt igennem fantastisk lækre de er? Jeg er ret sikker på, at de bliver et ønske til fødselsdagskagen på min mands fremtidige fødselsdage <3

Kan-ikke-lade-mig-være småkager

Super nem og hurtig småkage, det der tog længst tid, var at få dem på pladen og bagetiden – specielt sidst på eftermiddagen, kan det godt føles som et uendeligt projekt med 2 portioner der skal bages 😉

kan ikke lade mig være småkager IMG_1609

Småkagerne smager dejligt af mandel. Jeg synes, det er en småkage der egner sig til hele året, men ikke en julesmåkage.

Som kommer fletbrødet, det var virkelig en udfordring, ikke at få dejen æltet for meget, og samtidig få strengene lange nok, og selve fletteteknikken 😉

fletbrød fletbrød fletbrød

Et brød og en portion boller blev det til 🙂

fletbrød

 

10 Replies to “Billedglimt fra Bagedag 2 hvor Camilla Plum møder Blomsterberg”

 1. Jeg synes ikke han er helt fair 🙂 Synes vi gjorde det så godt begge to, du endte da i det mindste med et fletbrød. Det er da mere end man kan sige om mig, det blev bare til “fletbrødskiks”-boller.
  Men det var en super hyggelig dag, glæder mig allerede til næste gang 😉

  1. Jeg tager nu ikke kommentaren tungt, ved der ligger kærlighed bag,og synes faktisk det var et ganske underholdende billede. For jeg er sådan lidt mere la-la og du har det forskellige udstyr til at få den helt rette temperatur og en helt anden tålmodighed end jeg har 🙂 Glæder mig også allerede vildt til næste gang, der må vi altså se om ikke vi kan lykkes med et brød 😉 kærlig hilsen RIkke

  1. Total hyggelig dag Birgitte og også produktiv. Det er altså en herlig måde at have veninderne på, jeg mener både bage og venindesnakke ? det er jo win win.
   Kærlig hilsen Rikke

  1. Du kan tro det var hyggeligt frk. Struds, og det er bestemt en ting jeg vil holde fast i, vi hygger bare for vildt 🙂
   Om der er smagsprøver i fryseren, skal jeg lade være usagt. Her blev intet gemt til fryseren, til gengæld fik naboen smagsprøver. Skal du have et tip om næste bagedag, så du “tilfældigt” kan lande i det sydjyske 😉
   Kærlig hilsen RIkke

   1. Hehe… ja, det kunne være, jeg skulle kigge forbi 😉

    Men vil jo ikke forstyrre jeres tradition, så det er op til jer 😉
    Må hellere lige se, hvad Pia siger til “gæster” 🙂

    God weekend.

    1. Sidst på eftermiddagen, er vi altid ved at gå totalt døde, så måske vi klapper i vores hænder, smider stængerne opad og lader dig bage sådan i omegnen af 200 småkager 😉

     Også god weekend til dig.

     Kærlig hilsen
     RIkke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.