Blind Vej

Vi bor på en blind vej, faktisk i et af de allersidste huse. Her kommer kun de mennesker, som har et ærinde.

Det har i de 9 år vi har boet her, været Michaels og naboens svar, når jeg har været urolig for indbrud.

Den er endda lige blevet lukket med kommentaren om, “at ingen da er så dumme, at de vil begå indbrud, uden at have en ordentlig flugtvej”

Jeg har ikke været overbevist, selv om både manden og naboen har været stålsikre. Derfor anskaffede vi os også en alarm for lidt over 1 siden.

Med den tændt sover jeg som en sten, og vågner nærmest kun ved børnene, en fyldt blære eller voldsomt vejr.

Inden alarmen vågnede jeg ved de mærkeligste ting, har endda vækket Michael et par gange, fordi der var en “mærkelig lyd” som (selvfølgelig!!) altid har vist sig ikke at være noget som helst – og da slet ikke en tyv 😀

I Pinsen skete der det som var usandsynligt, der kom nemlig indbrudstyve forbi på vores lukkede vej, og flugtvejen måtte de have haft styr på. For de kom ind i 2 huse, og gik målrettet efter Euro og smykker.

Jeg hader naturligvis, at min frygt var berettet, og håber virkelig, at det var en enlig svale, der lige kom forbi og turde løbe risikoen.

For bryder mig faktisk ikke om, at være utryg. Hvem gør det?

Da jeg var flyttet fra min eks, havde jeg indbrud i min bil, en nat mens jeg lå og sov trygt og godt. Bilen var parkeret 10 meter fra døren til min lejlighed. Jeg vågnede ved en opringning fra kriminalpolitiet, og selv om det bare var min  bil, og det eneste der var af “værdi” var bånd med LABAN, Beatles og Kim Larsen.

Skaden på bilen var hurtigt ordnet, samme dag. Bortset fra de glasskår som blev ved med at komme frem nye steder, trods adskillige grundige ture med en støvsuger.

Men jeg var skrækslagen, lejligheden blev aldrig rigtig samme trygge base for mig. Jeg føler virkelig med de mennesker som har haft indbrud i deres hjem, fået deres private sfære intimideret, ved at uvedkommende har rodet rundt i deres ting, måske ødelagt noget, for dem ubetydeligt og taget hvad de ville have.

Det er måske bare ting de tager, men det rammer lige der hvor vi skal være trygge og rolige.

Nemlig i vores hjem.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.