Børns forskellighed

Børn er forskellige – også søskende. Nogle gange er det svært ikke at sammenligne børnene, også fordi det er sjovt at fremhæve deres forskellighed og de særegne personligheder de hver i sær har.

Men børn kan forskellige ting, på forskellige tidspunkter, det blev vi bekræftede i forleden dag.

Vi vågnede nemlig en fredag morgen, hvor Michael var i Ballerup og Malthe på 8 havde ondt i maven, og følte sig lidt sløv. Jeg holdt øje med ham og skønnede, at han godt kunne være lidt selv hjemme, mens jeg arbejdede en forkortet dag.

Jeg havde det fint med den beslutning og det havde han også. Som hans mor ved jeg nemlig instinktivt, hvad han kan og ikke kan – og dermed også hvad jeg forvente.

Michael kunne være i sms kontakt med ham, og jeg aftalte med naboen de tjekkede ham. Samtidig ved han, at han altid kan gå ind til  dem, hvis der skulle opstå noget uventet, eller han bare har brug for selskab. Så jeg følte mig sikker. Oven i hatten skønnede jeg ikke, at det ville ende i bræk eller andre kropsvæsker. Havde han været syg-syg var jeg selvfølgelig ikke kørt.

Men jeg drog af sted på arbejde med ro i maven. Selv da min nærmeste kollega så på mig med vilde øjne, da jeg fortæller hende, at han er alene hjemme, og jeg er fuld af tiltro til, at det kan han sagtens.

Ganske rigtigt.

Da jeg kommer hjem bliver jeg mødt af en sløv, men  glad, tilpas og meget stolt dreng, som helt tydeligt har nydt freden, og at have haft huset helt for sig selv. Der var blevet spillet Ipad, leget lidt med LEGO og blundet lidt på sofaen.

Men han havde også lavet en lille overraskelse, der var nemlig dækket op med vand og vandglas. Da han gik meget målrettet mod køleskabet, var jeg noget spændt på, at se hvad han havde gang i.

Han fandt en fin skål frem, med frugt skåret i flotte stykker, skålen var filmet og så var der skrevet en fin seddel, som smeltede mit hjerte fuldstændig.

frugtsalat med kærlighed

 

7 Replies to “Børns forskellighed”

 1. Nåååh, for pokker en betænksom dreng, trods sygdom 🙂
  Mine unger kan også være alene hjemme når de er syge, som du skriver, hvis det bare er lidt snue og utilpas så går det (og jeg arbejder lige i nærheden af hjem). Kh. Birgitte

  1. Dejligt, du også arbejder så tæt på hjemmet, at du hurtigt kan være hjemme, hvis en af ungerne er selv hjemme. Det er altså virkelig en stor ting, når et barn kommer til det punkt, sygdom har i hvert fald tendens til, at være en kæmpe stress faktor i forbindelse med arbejde.
   Kærlig hilsen
   RIkke

  1. Ja det var dejligt og rørende at komme hjem til sådan en omgang forkælelse 🙂 og god søndag til dig Dorte.
   kærlig hilsen
   Rikke

 2. Ja det er en hjertesmelter 🙂 Min ældste ville være gået i panik som otteårig, mens den yngste nok også havde været cool som din søn. Mine to er virkelig også vidt forskellige!
  Rigtig god weekend Rikke!

  1. Hjertesmelter – sikke et godt ord Lisbet 🙂
   Hvor er det sjovt, at det hos dig, er din den mindste søn, der ville kunne klare at være selv som 8 årig, mens den største ville rammes af panik.
   Tænker virkelig at det fuldender vores familier på en skøn måde, at børnene er så forskellige med både svagheder og styrker.
   Rigtig god søndag til dig og dine 🙂
   Kærlig hilsen
   Rikke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.