Boganbefaling “Ingemanns land et familiedrama”

Har ikke læst i flere uger, nogen gange er det vist bare sådan og jeg tror alle læsere kender til den slags perioder.

Men da manden for nyligt fyldte 42 år, gav jeg ham en bog i fødselsdagsgave. Bøger er ellers ikke det jeg giver min mand mest af, for selvom han absolut kan lide at udvide hans viden og læse bøger, så er det måske 2 bøger han læser om året – ud over fagbøger.

Lige denne bog turde jeg godt give ham, for jeg ved med 100 % sikkerhed at han får den læst.

Peter Ingemann er nemlig ret tæt på, at blive mandens idol.

Egentlig er jeg ikke sikker på, idol er det rette ord. Men manden synes at hr. Ingemann kommer ud gennem skærmen og fanger seeren med hans personlighed og den viden han har.

Jeg synes bestemt også, at Peter Ingemann gør det godt, kan virkelig godt lide den måde han taler med folk på, den livsglæde og begejstring han viser og den eftertænksomhed han også viser, samtidig med fascinationen for det største. Gør ham virkelig til et særdeles sympatisk menneske, i min optik.

Bogen var letlæst, og foruden at den gav et godt indblik i hvem Peter Ingemann er bag de snurrende kameraer, ja så viser den også et menneske, som helt tydeligt har valgt sin egen vej.

Han beskriver bedsteforældrenes liv, forældrenes liv og sit eget. Som læser kan man følge den udvikling Peter har gennemgået som barn. Smerten, glæden og udfordringerne er så fint beskrevet, at man ind i mellem får helt ondt i maven. Samtidig samler det historien om Ingemanns land rigtig godt.

Bogen er på ingen måde “en det er synd for mig bog” Peter er ikke sort og hvid, han ved godt, at barndommen kunne have været tryggere og mere rolig, men så havde han ikke haft de oplevelser og den erfaring han har.

Personligt kender jeg ikke til alkohol problemer, i hvert fald ikke helt tæt på, men jeg kan forestille mig, at børn til alkoholiserede forældre virkelig vil kunne genkende mange følelser.

Alt i alt er det en fin bog, det positive livssyn og hele Peters begejstring gør, at jeg som læser får noget at tænke over og det kan jeg godt lide.

Jeg giver bogen 3 store kaffekopper ud af 5.

Kærligst Rikke <3

 

 

One Reply to “Boganbefaling “Ingemanns land et familiedrama””

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.