Boganmeldelse af Når solen igen står op.

Sponsoreret indlæg. Efter aftale med forlaget Forfatterskabet, har jeg fået anmeldereksemplar.

Når solen igen står op, er en fangende og gribende roman om, når forelskelse blandes med løgne og manipulation.

Jeg havde pakket bogen i sommerferie tasken. Allerede i bilen på vej til destinationen begyndte jeg læsningen. Mens det danske og tyske landskab gled forbi bilens ruder, var jeg opslugt af københavner pigen Julies liv.

Læsning udsat

Vi havde kun lige sat os i hop on and off bussen i Hamborg, før vores ejendomsmægler ringede med information om vores hussalg. Fra da af, var det svært at læse, selvom bogen var god, men mine tanker sværmede om hussalg – og ikke mindst huskøb.

Alt det er heldigvis faldet godt på plads og nu er vi ved at være færdige med at pakke ud og sætte på plads i vores nye hjem. En fridag i oktober var der igen ro i hovedet til at læse, så på en regnvejrsdag, slugte jeg Når solen igen står op.

Forelskelse mixet med manipulation og løgne

Den ene side tog den anden og jeg blev hvirvlet ind i Julies historie. Flere gange havde jeg lyst til at råbe Julie op, fordi det var så dybt frustrerende, at hun bevægede sig mere og mere ud på dybt vand, samtidig med hun opsluges af så store følelser, at de får hende til at forsvinde fra sig selv.

Jeg har fundet et lille udpluk, som jeg synes giver et godt billede af bogens historie og af Julie.

“På dage, aftener og nætter som denne gav du mig alt, hvad jeg drømte om, og din berusende kærlighed var det, der gjorde, at jeg ikke på noget tidspunkt sagde fra overfor dig. Jeg bad dig aldrig om at gå. Jeg truede ikke med at forlade dig, når du overtrådte min grænse. Jeg bad dig kun om at blive og give mig mere af din narkotiske kærlighed. Du elskede mig oprigtigt, ikke?”

Bogens indhold er scener, som har fundet sted for forskellige kvinder som forfatteren har været i kontakt med under tilblivelsen af bogen. Det er i sig selv ret skræmmende og trist.

Min mening om bogen

Som læser tager du med Julie på et tilbageblik i tankerne, til en stormende forelskelse, som er mixet med manipulation, løgne og vold.

Jeg er vild med bogen, dels fordi den lader mig få et indblik i et emne som jeg ikke kender til. Men også på grund af måden jeg som læser drages ind romanen på.

Forfatteren Line Sølvhøj Johansson rammer mig lige i hjertekulen igen. Første gang var det med hendes debut roman Vingebarn.

Fordi bogen rammer så dybt i mig får den 4 stjerner (ud af 5)

Da jeg lagde bogen, efter at have læst sidste side, tænkte jeg på Julie i flere dage. Hvad skete der med hende efterfølgende? Måske, er det ikke så vigtigt for selve bogens tema, men for mig som læser blev det vigtigt.

Dét, at bogen er skrevet som et tilbageblik, efterlader os med en besked om, at Julie er okay og har helet sine sår. Men jeg ville gerne læse mere om Julie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.