Boganmeldelse Hvem ejer dig – det gør du!

Sponsoreret indlæg. Efter aftale med forlaget Forfatterskabet har jeg fået anmeldereksemplar.

Bogen er skrevet af Henriette Søvind, født i 1971. Hun er foredragsholder, coach indenfor livsdesign, kostomlægning og skyggevejledning. Desuden er Henritte Søvind debattør, blogger, madskribent og har sin egen livsdesignskole.

En dame med mange jern i ilden. Måske for mange!

Bogen er overfladisk

Jeg læste mig ret hurtigt død i bogen, fordi jeg simpelthen synes den er overfladisk. Den er skrevet med venstre arm ind i mellem alle de andre projekter, som Henriette har gang i.

På en eller anden måde giver bogen mig indtrykket af, at det ikke er læseren Henriette Søvind fortæller om alle de nedture hun har vendt til sejre. Men sig selv.

Måske tager jeg fejl.

Erfaring med bøger til selvhjælp

Under mit stress forløb læste jeg flere selvhjælps bøger, nogle var ok, andre var forfærdelige og nogle enkelte var inspirerende og virkelig brugbare til selvhjælp.

Hvem ejer dig – det gør du! er ikke en bog jeg synes er brugbar til selvhjælp.

Bogen ændrede ikke mit liv (det overlader jeg nu heller ikke til en bog, men helt i hænderne på mig selv 😉 ) – men for mig var den ingen inspirationskilde til at se mig selv på en anden måde – eller mit liv med andre øjne.

Kort sagt inspirerede den mig ikke til noget som helst, andet end et lukke den.

Øvelser og egne erfaringer

Der er ikke noget galt med bogens opbygning, som indeholder små øvelser og en del egne erfaringer.

For mit vedkommende var der dog alt for meget om, hvad hun selv havde opnået. Jeg har stor respekt for mennesker som flytter sig fra arv og miljø og skaber et liv som fylder dem med glæde.

Men det bliver ikke formidlet på en inspirerende og opløftende måde.

Måske har Henriette Søvind i virkeligheden en række gode råd omkring at ændre livet, men efter min opfattelse formår hun ikke at få dem samlet til brugbar viden. Som andre kan høste udvikling af.

Min vurdering af bogen

Hvem ejer dig – det gør du! er en tynd omgang selvhjælp. Jeg giver bogen 0 stjerner ud af 5 mulige.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.