Boganmeldelse af Vingebarn

Sponsoreret indlæg. Efter aftale med forlaget Forfatterskabet har jeg fået anmeldereksemplar.

Bogen Vingebarn er Line Sølvhøj Johansson’s debut roman. Jeg kan kun sige, at Line er en forfatter jeg vil holde skarpt øje med. Med sådan en debut roman, er det en forfatter med noget på hjerte.

Romanen er på 250 sider og inddelt i 40 kapitler. Hvert kapitel er skrevet ud fra hovedpersonernes individelle oplevelser. De 3 hovedpersoner er moderen Lisbeth, den ældste datter Gry og faderen Jakob.

Vingebarn er en rørende og barsk roman, som virkelig rammer helt ind i kernen af den sorg man oplever når en elsket person rammes af alvorlig og livstruende sygdom.

Smertelig og helende godnatlæsning

Vingebarn rammer lige i hjertet, på den smertende måde. Det er måske ikke den bedste anbefaling af en bog, som jeg rent faktisk mener du bør læse.

Bogen er ikke kun smertelig den er også helende.

Jeg følte mig gennemtæsket af vemod…

Gry, kapitel 18, Vingebarn

Sætningen er et præcist billede af, hvordan bogens sprog er. I hvert kapitel kunne jeg mærke hovedpersonens smerte, sorg og længsel. Fordi ordvalget er luset for overflødige tillægsord, rammer de som koldt vand i ansigtet på læseren

Så du føler smerten, men du er med i helingen, på præcis samme måde som du får del af sorgen og frygten.

Vingeskudt far

Jeg undrede mig over bogens titel, men den bliver forklaret til sidst i bogen, og det er et virkelig smukt billede, som tegnes af en far. Som på flere måder er vingeskudt af både livet og i parforholdet.

Det ville være en skam at afsløre bogens handling, men jeg vil afsløre så meget, at både den vingeskudte far og vingebarnet gennem romanens handling kæmper hver deres kamp, for at sprede vingerne og flyve frit.

Min vurdering

Flere gange måtte jeg nøjes med at læse 1-2 kapitler i bogen, fordi smerten i bogen ramte mig ret voldsomt.

Helt sikkert fordi jeg kunne identificere mig med følelserne som opstår, når et familiemedlem bliver livstruende syg, og man ikke aner sine levende råd. Og faktisk ikke forstår, at solen kan blive ved med at stå op, som om intet er hændt.

Som jeg skriver længere oppe i anmeldelsen er Vingebarn også helende for mig at læse. Den giver håb og tro på, at man kan komme videre, både som pårørende og sygdomsramt.

Jeg giver bogen 4 ud af 5 stjerner.

2 Replies to “Boganmeldelse af Vingebarn”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.