bygge nyt hus eller købe gammelt hus

Vi mangler plads i vores hus, og vi drømmer om snart, at sætte vores hus til salg.

Snart i denne sammenhæng kan være alt fra nu til 5 år 😀

Men altså, vi har set 2 huse i 2016, den ene var ganske ok, men med mange kompromiser. Det andet var virkelig en skuffelse.

Sådan samlet set, har de hus fremvisninger vi har været på, ikke været nogen skuffelse. For vi er virkelig blevet sporet ind på, hvad det egentlig er vi ønsker i et hus, og hvad der ville være for store kompromisser at tage.

Det er en god start.

Desuden har vi efterhånden også fået os sporet ind på, i hvilken egn vi ønsker at bosætte os. Der kan selvfølgelig ske meget, inden vi effektuerer vores husdrømme. Men jeg synes, vores nuværende standpunkt virker rigtigt.

Forleden aften, var vi igen inde på Boligsiden.dk og søge efter en bolig, der lever op til vores krav.

Vi fandt den perfekte plantegning – men huset kostede næsten 3. mill!

Til den pris kan vi jo bygge, og indrette huset, som vi vil have det. Selvfølgelig, vil der også være kompromisser, men de ligger måske mere i materialevalg, end decideret rum inddeling.

Vi har før været inde og runde nybygger tankerne, men må nok indrømme, at jeg mere er til gammelt. Synes så hurtigt, at nybyggeri bliver meget stereotypt.

Jeg drømmer om badeværelse med mosaik i dybblå farver på badeværelset, hyggelige rum med skæve vinkler, en masse lys og meget mere.

Kan de ønsker kombineres med nybyggeri – og er vi typerne der bor i et nybyggerkvarter?

Der er ingen tvivl om, at ét af vores krav er natur, kan også sagtens se fordelene for børnene ved at vi bor i et nybyggerkvarter.

Men er det os?

Spørgsmålene er mange!

Til gengæld kan jeg godt se, at et nybygget hus lever helt op til alle miljøkrav og er billigere i drift til blandt andet varme.

I går modtog vi et katalog fra et typehusfirma, et virkelig interessant katalog. Der faktisk har flere plantegninger, som svarer til vores behov eller kommer meget tæt på.

Så for at være helt ærlig er jeg forvirret 🙂

 

7 Replies to “bygge nyt hus eller købe gammelt hus”

 1. Vi har prøvet begge dele. Først købt, så bygget og nu igen købt.
  Jeg er helt klart til købt, men det er jo en smagssag.
  Jeg synes, det er svært at gøre et nybygget hus hyggeligt og personligt, og det betyder mere for mig, end planløsningen. Eller det vil sige, gården vi har nu, passede præcis til den ønskede indretning.
  Der er fordele ved begge dele, så det er jo et spørgsmål om, hvad der vejer tungest for Jer – eller at I bare stadig ikke har fundet huset!
  En ting, der også talte for os, er, at nybyggergrunde ofte er små, mens grunde etableret for længe siden er større – men det findes der jo også undtagelser for:-)

  1. Lige præcis små kotelet grunde og spildplads, der gør et gammelt hus personligt og hyggeligt, kan man nemlig ikke skabe i et nyt hus. Det mangler sjæl. Desuden kan jeg også blive helt træt, bare ved at tænke på selve byggeprocessen.
   Så Susanne, jeg håber virkelig du har helt ret i, at vi bare ikke har fundet HUSET endnu.
   Jeg krydser virkelig fingre for at 2017 bliver året hvor vi kommer til at flytte. Det kunne virkelig være helt fantastisk 🙂 Tak for din kommentar, dejligt med viden fra en der har prøvet begge dele 🙂
   kærlig hilsen Rikke

  1. Det har du faktisk helt ret i, havde faktisk ikke lige set sådan på det før. Nærmest været lidt frustreret over forvirringen. Tak fordi du lige åbnede øjnene for en helt anden indgangsvinkel <3 Jeg lover dig, der kommer mange flere indlæg om vores boligsituation 🙂
   kærlig hilsen Rikke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.