De svære 30’ere

TV2 har i denne uge haft en reportage om stress. Det har faktisk været ret interessant! Der var absolut elementer i de forskellige reportager, som jeg kan genkende fra mit eget liv, men også veninders og bekendtes liv.

Egentlig hader jeg ordet stress, det er blevet en slags undskyldning for alt muligt. Den stress jeg her taler om, er når man har presset kroppen i lang tid, langt over det den kan.

Synes det er meget påfaldende, at de mennesker som stod frem, nærmest alle var et sted i 30’erne. Hvad er det lige der foregår med os i den alder? Vi mener øjensynligt, at vi skal kunne nå alt – og helst skal alt vi kaster os ud i, gøres 100% før vi befinder os godt, med os selv. Men alligevel ikke engang der, opnår vi den indre tilfredshed og harmoni, som vi higer sådan efter. Hvis det overhovedet er det vi vil opnå?

Må indrømme, at reportagen satte mange tanker i gang, og de summer stadig rundt i mit hoved. Hvad er det der gør, at vi hele tiden har brug for at yde, er det jagten på bekræftelse? fordi vi er en generation der grundlæggende tror for lidt på os selv? Er vi ude i, at det er vores mødres skyld 😉 fordi de havde så pokkers travlt med at komme ud på arbejdsmarkedet? Nu sidder vi i den anden ende og vil gerne have HELE pakken; et fedt arbejdsliv med fart over feltet og derhjemme et super harmonisk familieliv med hjemmebagte knækbrød, børn der problemfrit leger og et hjem hvor alt ser perfekt ud, med små blomster arrangementer og stearinlys de helt rigtige steder?

Jeg har ikke noget svar, hvem har egentlig det når det kommer til stykket. Men for mig og min familie blev jeg virkelig bekræftet i, at det var den helt rigtige beslutning jeg tog, da jeg valgte at sige mit fuldtidsjob op, i mens jeg stadig har barsel, for at begynde jagten på et job der passer ind i det familieliv vi har nu.

Der er jo ikke meget kvindekamp og lilla stofbleer over min beslutning, alligevel gør den mig godt. For det er mit (og min mands ;-)) ansvar at børnene trives, det behov er alt andet lige noget lettere at opfylde, når ungerne ikke skal være i institution fra kl. 7.30 – 17.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.