Der manglede en kylling

Forleden manglede jeg en kylling.

Altså ikke sådan en, man tilbereder og spiser med velbehag. Men en kylling af egen avl 😉 Malthe var nemlig på lejr med skolen.

Det var i sandhed en prøvelse for undertegnede hønemor. Jeg er jo ikke så glemsom (endnu!) at jeg ikke husker, hvor helt igennem fede de skolelejre var, så selvfølgelig bakkede jeg ham op i, hvor sjov en tur det blev. Har også læst tilpas med klog litteratur om, hvor vigtigt det er, at bakke børn op i deres oplevelser. Så jeg gav den gas, uden at oversælge 😉

Alligevel bævrede hønemors stemme, da det var tid til den store afsked. En afsked der nok svarede til at den lille kylling skulle af sted i flere år og til fjerne egne, hvor sms og telefonsamtale ikke er en mulighed. Heldigvis bemærkede den lille kylling ikke hønemors forandring i stemmen og de begyndende våde øjne – det gled dog ikke ubemærket forbi hønefar, som morede sig kosteligt.

Det havde jeg sikkert også gjort, hvis jeg havde været tilskuer, men nu var det jo sådan, at det altså var min krop, den pokkers hønemor havde besat 😀

Timerne sneglede sig af sted og hønemor sendte mange tanker til den lille kylling, får han nu regntøjet på, er madpakken stor nok (der var nok mad til at mætte 3 kyllinger i teenagealderen) får han nu skiftet sko, hvis han får våde tæer, ville de støde på en ulv ude i den store mørke skov (for ulve det er der jo på egnen) – ja der var mange og strenge bekymringer, kan i nok forstå.

Natten oprandt og hønemor, som egentlig var træt, lå der i mørket og vendte og drejede sig. Kunne den lille kylling nu sove derude i skoven (i spejderhuset) ville han komme til at fryse (han har aldrig frosset om natten, tværtimod) telefonen som ikke engang var sat på lydløs blev tjekket utallige gange, hvis nu lydfunktionen var gået i stykker 😉

Hønemor undrede sig også over, hvordan hønefar dog bare kunne ligge der og sove og endda snorke med så stor vellyst, når den lille kylling var ved at blive ædt af en ulv i den mørke kolde skov.

Da morgenen endelig oprandt og nedtællingen til afhentning af den lille kylling, som sikkert var ædt op af savn til hønemor, hønefar og de andre kyllinger for alvor gik i gang, var hun ikke til at stoppe. Der blev nynnet og syslet rundt for at gøre hjemkomsten ekstra god.

Endelig blev det tid til afhentning og hønemor krammede og krammede den lille kylling, som ud over at være møgbeskidt, ikke så synderligt besværet ud af savn til hønemor !

På vejen hjem var hønemor fuld af spørgsmål til den lille kylling, som stadig ikke var synderligt påvirket af adskillelsen fra hønemor, hønefar og de andre kyllinger på de forfærdelige 28 timer.

Faktisk var den lille kyllings største problem, at spejderhytten ikke havde haft et toilet, og kyllingen altså ikke ville skovskide. Så kyllingen ville gerne på tønden og bagefter i et karbad.

Da kyllingen plaskede rundt i badet og fik bitte små øjne af velbehag, kunne hønemor endelig slappe af, så hun skænkede sig en kop kaffe, var stolt af den lille kylling og fniste lidt  😉

 

 

6 Replies to “Der manglede en kylling”

  1. Ha, ha – dejlig fremstilling af situationen ☺. Godt det gik så fint. Vi sender alle 3 små kyllinger på lejr om 2 uger. Mon ikke også jeg kommer til at tjekke telefonen en del gange. Kh D

    1. Tak skal du have Dorte 🙂 Puh alle 3 små kyllinger på lejr på samme tid, den bliver streng for dig 😉 Kh Rikke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.