elsket juletradition

En af de december traditioner jeg har haft længst, er at skrive julekort. Var nok ikke mere en 7-8 år, da jeg første gang skrev julekort til min mormor og morfar, min faster i Sverige,  min onkel og tante, samt min morfars søster, som simpelthen var så sød en dame.

De første år, var det nok mere eller mindre pålagt, at jeg skulle. Men som tiden er gået, er det blevet en tradition, jeg er kommet til at holde rigtig meget af. Der har ikke været et eneste år, hvor jeg er hoppet over, at skrive julekort. De fleste år i hånden, i et selvgjort julekort. De seneste år, er jeg dog begyndt at skrive på pc, stadig personlige julekort, for det hører sig til synes jeg 🙂

I går, modtog jeg så det første julekort. Hvilken glæde, sådan en kuvert med julemærker og sirlig håndskrift kan bringe. Kortet var fra min moster, det er flere år siden jeg har set hende, men vi skriver julekort og fødselsdagskort til hinanden. Jeg tog mig selv i, at blive rørt og glad, da jeg læste hendes julebrev til mig. For samtidig med, at det var skrevet helt alene til mig, så var der på en eller anden måde, noget rart over, at tænke på, at hun har kendt mig siden jeg var helt lille.

årets første julekort 2014

Min familie er nemlig skrumpet de sidste år, først døde en, så en mere, og endnu en og sådan fortsatte det. Der er ikke mange tilbage i dag, og os der er tilbage, har lidt svært ved at finde en fælles melodi. Måske derfor betød min mosters julekort noget helt specielt i år.

Jeg er ikke selv kommet i gang med at skrive mine julekort endnu, men jeg glæder mig. For det betyder et tilbageblik på årets dejligste oplevelser og lidt tanker om, hvad vi ønsker os for året der venter, lige rundt om hjørnet 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.