Er ude godt og hjemme bedst

Ja – jeg tror jeg kan sige det helt uden forbehold. For lige gyldigt hvor lækkert det er at gå og pakke til ferie og hvor skønt man har det på destinationen, så er det altså dejligt at komme hjem.

Hjem til sin egen seng og haven. Vaskemaskinen ville Michael tilføje på mine vegne med et grin 😀 Vi havde også kun været hjemme i kort tid, før vaskemaskinen var i gang med den velkendte snurren.

En ferieuge i Henne med dansk sommervejr er færdig. Den har været helt perfekt, med oplevelser, afslapning, gåture, is og familietid.

Men sommerhuset havde vi fejlet med, det var simpelthen for småt, måske havde vi ikke bemærket det, hvis vi havde haft 25 plus grader, men da vi ikke var så heldige og ikke kom over 20 grader en eneste dag, og vi derfor brugte huset rigtig meget, gik det hurtigt op for os, at det ikke var en ubetinget succes lige med det lejemål. Det var nu ikke sådan at nogen af os blev hængemuler over hverken hus eller vejr. Den ene dag det var regnvejr fra morgen til aften, gik der virkelig hygge i den. Sommerhuset var mere sådan en status, som var okay men vi ikke gør igen, altså lejer for småt.

Måske var sidste års hus der fyldte i vores hukommelse, for det var altså lækkert og lige sådan et hus vi gerne selv vi eje – engang når der er mere tid til at passe det og bruge det – og vi har penge til det 😉   Du kan læse om sidste års ferie her

I år kørte vi en tur til Thyborøn, det er ikke egn jeg kender, men hold nu op hvor var turen derop smuk. Virkelig dansk natur når det er smukkest. Vi er enige om, at den egn skal udforskes noget mere.

Denne gang besøgte vi 3 steder.

kystcentret.dk det var drengenes favorit og det var absolut også spændende. Det som opslugte børnene var i de kunne eksperimentere med vand på alle mulige måder. Desuden var Jeppe og Michael også modige og smagte melorm og græshopper. Der var ting både udendørs og indendørs. Bestemt et besøg værd.

kystcentret

seawarmuseum.dk et fint sted, med fortællinger om krig på vandet, mest i Nordsøen og om 1. Verdenskrig. Jeg vidste ikke ret meget om 1. Verdenskrig, så jeg fik virkelig meget ny viden. Det samme gjorde min mand, børnene var mest grebet af de udstillinger der var af kanoner og ubådsdele. For mig var det mere fortællingerne om slag og hvordan sømændene klarede sig igennem tilværelsen på vandet.

jyllandsakvariet.dk her var der virkeligt rig mulighed for at røre fisk både krabber, små hajer, rokker og fladfisk af forskellig art. Det var meget børnevenligt med den overskuelige størrelse og de mange forskellige rørebassiner der var arrangeret i forskelig højde, så børn (og voksne) kunne se og røre fisk. Der var steder så man kunne spise medbragt inde i centret.

IMG_2687

Det er 3 sommer vi er på ferie i Henne, og vi er faldet pladask for området. Kombinationen af hav, skov, by, fred og ro er helt perfekt til os, og for det ikke skal være løgn er ferien booket igen, denne gang i god tid, så vi kan få et hus der kan rumme os – også i dansk sommervejr under 20 grader 😀

IMG_2681

2 Replies to “Er ude godt og hjemme bedst”

  1. Det lyder som en dejlig ferie, trods størrelsen på hus. Jeg tænker det også er svært at finde noget, når børnene trods alt har så stort aldersspænd?
    Det sommerhus vi lejede var til gengæld helt perfekt, for havde vi taget ‘det sædvanlige’ ville det bare have været alt for stort, nu ældste ikke var med. Kh. Birgitte

    1. Det er som sådan ikke aldersspændet der blev et “problem” mere at vejret (og Ida’s lungebetændelse) udelukkede at vi benyttede terrassen så meget som vi plejer. De andre år vi har vejret i sommerhus i Henne, har det danske sommervejr vist sig fra sin smukkeste og varmeste side – vi havde nærmest taget det som en selvfølge at det også ville være tilfældet i år. Naivt ? Ja bestemt 😀 Pyh Birgitte, det med de ældste der ikke vil med på ferie længere, det er altså en hård nød, selvom det er sådan udviklingen skal gå sin helt naturlige gang. Kærlig hilsen Rikke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.