Er jeg den eneste der ikke er i gang med at julehygge?

jul

 

På Instagram postes der hver dag og i stigende grad, billeder med julepynt og endda også småkager.

Der er også gang i den på Facebook.

Men folk gør mere end at tage billeder, de køber også julegaver, for i sidste uge fik jeg 2 gange proklameret af bekendte, at de var færdige med at købe julegaver.

Jeg aner ikke engang hvordan adventskransen skal se ud (den skal jo også først bruges på søndag)

Adventsgaverne er ikke købt endnu, og igen skal de jo først bruges søndag.

Nu er det jo ikke fordi, jeg er helt uforberedt og julen anno 2016 kommer bag på mig. Det er både et spørgsmål om tradition og min personlighed.

Traditionen er nemlig for mig, at første weekend i advent pyntes der op, ikke før og ikke senere. Så er der jo ikke noget at være i tvivl om.

Personligheden spiller ind på det plan, at jeg ikke har behov for at planlægge i mindste detalje.

I kender typen der altid skrev stile og afleveringer i sidste sekund – sådan er jeg!

Lidt har jeg nu alligevel forberedt mig, for har søgt inspiration på Pinterest til årets adventskrans og har en kraftig idé om, hvordan den skal ende med at se ud.

Og lysende er skam indkøbt (af manden, tror han var i bedre tid med afleveringerne 😉 )

Jeg glæder mig skam til julen, glæder mig til duften af gran, småkagebagningen, konfekten, børnenes øjne der stråler over december måneds hemmeligheder.

I det hele taget elsker jeg december, for den er da dejlig, specielt hvis man kan abstrahere fra store forventninger, gaveræs og julearrangementer der kommer som perler på en perlekæde.

December er ud over alt det dejlige også en virkelig stor test ud i prioriteringer.

Mine prioriteringer er på plads, så jeg ser frem til december måneds arrangementer.

Jeg glæder mig til at være på slap line med kollegerne uden arbejdet som omdrejningsfaktor for samtalen.

Ser enormt meget frem til at se min 9 årige der i år skal optræde i skolens krybbespil, og min 7 årige som skal synge kor ved samme lejlighed. Det bliver stort og kræver sikkert en kleenex eller to 😉

Glæder mig til julegaveindkøb med manden, hvor vi ikke bare hygger med gaveindkøb men også med en frokost. Bare ham og mig.

Der er småkagebagningen, julekalender og en hyggeaften med vennerne for at ønske god jul.

Alt sammen oplevelser der fylder mig med kærlighed og taknemmelighed for de mennesker jeg har i mit liv.

Men jeg sætter altså først i gang i den kommende weekend, indtil da nyder jeg billeder af jul på Instagram, Facebook og Pinterest 🙂

 

8 Replies to “Er jeg den eneste der ikke er i gang med at julehygge?”

 1. Jeg kan sagtens forstå at du venter. Jeg er sådan en juletosse, der ikke kan vente, så her er adventskrans på plads og det første pynt fremme. Til gengæld har jeg ikke købt julegaver endnu. Eller jo, jeg har arrangerer en af mine gaver til min mand. Kram D

  1. Du er simpelthen så flittig Dorte 🙂 og helt ærligt så elsker jeg at følge med i alle dine julerier, det er nemlig vildt hyggeligt. Her nåede jeg det hele, godt nok blev adventsdekorationen først færdig på dagen – men det var jo også tids nok 😉
   Fedt, du allerede har styr på en af dine gaver til manden. Synes du er total tjekket med julen.
   kærlig hilsen RIkke

 2. Jeg er heller ikke gået i gang endnu. Jeg når måske noget søndag mht. pynt, men ellers bliver det bare d. 1. december. Jeg har det lidt sådan – vi når det nok 😉 Konfekt er planlagt til d. 3. december og småkager kommer nok weekenden efter. Måske… jeg har endnu ikke planlagt hvilke. Vi plejer at lave pebernødder.
  Hos os er adventskransen bare min Georg Jensen stage, der bliver pyntet lidt. Jeg har aldrig haft én med gran i mit voksenliv. Jeg har købt nogle enkelte adventsgaver. Engang tog jeg altid en fridag og købte julegaver på én gang. Det overvejer jeg stadig, om jeg skal gøre i år. Har ellers ikke gjort det i flere år, men min kalender snerper lidt sammen i december, så måske…
  Kh. Birgitte

  1. kæreste Birgitte, sidder altså og klukker lidt over, hvor ens vi tænker. Seriøst undrede min mand sig virkelig over, om vi slet ikke skulle have en adventskrans i år. Selv lørdag aften spurgte han om ikke vi skulle have en 🙂 morede mig lidt, han har kendt mig i 10 år og burde vide, at alt var helt under kontrol 😉
   Uhm konfekt, det er bare hyggeligt at lave, og småkagebagningen også. Super smart at bruge Georg Jensen stagen hvert år med lidt pynt. Det der med en fridag til at købe alle gaver, er virkelig genialt – det må jeg skrive mig bag øret til næste år.
   kærlig hilsen
   Rikke

 3. Du lyder som om du er nogenlunde samme sted i december ræset som mig. Jeg elsker jul, men orker det altså hellere ikke alt for tidligt fordi jeg gerne vil have tid til at nyde november.

  I morgen starter mine julegøremål for alvor fordi jeg skal have lavet adventskrans til børnens farmor. Hun skal faktisk også have småkager, men i år må hun vente til ugen efter for der ses vi nemlig også og så rækker de nok lidt længere ind i december.

  Mon vi får din adventskrans at se?

  1. Helt enig julen og december er skøn, men hver ting til sin tid.

   Hvor er du sød sådan at lave adventskrans til børnenes farmor, og småkager også. Det er god stil og julekarma 🙂 håber hun sætter pris på det.
   Ja skal nok vise min adventskrans frem 🙂 er helt i chok over hvor fint resultatet blev.
   kærlig hilsen RIkke

 4. Næ, jeg julehygger heller ikke endnu – men det bliver også først om et år jeg går i gang 🙂

  Men der er også nogen der går i gang enormt tidlig – kender én der allerede har pyntet sit juletræ. Jeg plejer at gå i gang op til 1. advent, en for tidlig start bidrager bare til at jeg når at bliver træt af nisser og mos før vi når den 24. december.

  Du skal nok nå det hele…

  1. Det var længe at vente et helt år med julehyggen 🙂

   Juletræer er et kapitel helt for sig, må indrømme at vores juletræ først kommer ind og bliver pyntet den 23 december. Har set flere pyntede juletræer på IG. Jeg ville blive tosset af alle de grannåle 😀 Helt enig det er så passende at pynte til jul omkring 1. advent 🙂

   Er også fuldstændig sikker på jeg når det hele – under alle omstændigheder, laver jeg ikke en offentlig to-do, så kan jeg ikke konfronteres med, hvis jeg ikke kommer helt i mål 😉

   Kærlig hilsen Rikke

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.