er småt og hverdag spild af tid

For noget tid siden, havnede jeg tilfældigt, på en for mig ukendt blog, det var via en kommentar på en blog, som førte mig videre til den næste og næste og … Pludselig var jeg der.

Desværre kan jeg ikke huske hvad bloggen hed, men det indlæg jeg læste har siden givet stof til eftertanke mange gange.

Essensen af indlægget var, at bloggeren var i færd med, at rydde op på sin blog, og fremad rettet havde bestemt, at hendes blog kun skal indeholde indlæg, som er dybe og dermed ikke spild af tid for læseren. Så indlæg om de små ting i hverdagen ville altså ikke få en plads på dén blog længere.

Først tænkte jeg, at det var dog en fremragende idé, en blog kun med dybe indlæg. Lige en blog for mig (så det er altså ret frustrerende på mere end en måde, at jeg ikke kan huske hvad bloggen hedder, eller hvordan jeg fandt vej dertil)

Men så kom tankerne, om de blogge hvor jeg selv holder af at læse med, også selv om det bare er små bitte indlæg om en hverdagsoplevelse,  måske er der slet ikke ord bare billeder, eller noget helt andet, som ikke er dybt, men ikke desto mindre lige præcis den virkelighed som bloggeren står midt i. For mig er det ikke spild af tid, det er vedkommende. Det kan godt være at sådanne indlæg ikke sætter gang i store tanker, men de tager alligevel en plads hos mig som læser det, fordi det viser hele bloggeren. For mig er de ikke spild af tid, men i høj grad med til at vise et mere nuanceret billede af mennesket bag bloggen.

Er helt med på, det selvfølgelig handler om at selektere informationsstrømmen vi hver dag står midt i og på en eller anden måde meget nemt kan blive opslugt af. Valget er vores eget! Vil jeg bruge en time på Face book fremfor, at være nærværende for mine børn eller jeg selv?

Tilbage til de dybe og eftertænksomme blogindlæg. Jeg indrømmer da blankt, at jeg suger netop de indlæg til mig, fordi de kan være med til at sætte gang i nogle tanker og en udvikling, som jeg synes er spændende. Meninger og måder at leve på som ligger lidt fra den måde man selv lever på finder jeg spændende.

Men ikke nødvendigvis noget jeg forventer hver gang jeg læser et indlæg.

Må jeg høre hvad du tænker? Hvorfor læser du blogge, hvorfor er du selv blogger og hvad forventer du når du læser et indlæg?

 

 

6 Replies to “er småt og hverdag spild af tid”

 1. Så skal man vel også ud i en diskussion om, hvad der helt præcist kendetegner det “dybe” indlæg….. 🙂 Jeg er helt klart af den opfattelse, at hver sin blog, hver sine regler – ønsker man kun dybe indlæg på sin blog, så er det det man skal gøre, ønsker man kun “lette”, så er det det man skal gøre osv. Jeg kan personligt godt lide en god blandet landhandel på en blog. Det er fedt, at der kommer eftertænksomme indlæg indimellem, men ligeså fedt at der kommer et sjovt indlæg, et informativt indlæg, et ugen der gik indlæg and so on. Det der betyder noget for mig er, at man skriver godt og sammenhængende, at der er plads til dialog og at det virker som om bloggeren er tro mod sig selv.

  1. Ja Dorte det medfører hurtigt andre diskussioner med sig, som absolut er interessante. Som du kan se er de blandede blogge også lige mig, vel at mærke der hvor personligheden skinner i gennem, og det gør den jo nærmest helt af sig selv, fordi os der blogger gør det fordi vi har lyst til at skrive. Det med at være tro mod sig selv har du helt ret i. Det giver en dejlig “ægthed” og et tilstedevær.
   Tak fordi du tog dig tid til at skrive dine meninger om blogge og indlæg 🙂
   kærlig hilsen
   Rikke

 2. Jeg er helt på linje med Dorte (men vores blogge handler også om mange af de samme ting, nemlig hverdagen, familie, de små ting og nogle gange de store).
  Det er hårdt kun at skrive de ‘tunge’ indlæg synes jeg. Derfor gør jeg det ikke på bloggen. Også fordi jeg har brug for bloggen som et sted, hvor jeg kan sætte mine tanker – om stort og småt.
  Kh. Birgitte

  1. Hej Birgitte, dejligt også at høre dine tanker om de dybe indlæg. Kan høre vi er meget tæt op af hinanden i den måde vi tænker vores blog på og skriver indlæg til den.
   Kærlig hilsen Rikke

 3. Kære Rikke
  Smilerynker.dk har skrevet om det du skriver om for nylig, så jeg er næsten sikker på, at det er hende, du har været forbi. Super god blog, som jeg virkelig godt kan lide. Det er en lidt mere “professionel” blog. Men det betyder jo ikke, at andre typer blogs ikke bidrager med noget andet godt! Jeg kan bedst lide, hvis der ind i mellem, er noget dybde/reflektion/ærlighed både hos mig selv og hos andre, men synes, at det lette og det lidt mere personlige supplerer hinanden godt!

  KH Lisbet

  1. Kære Lisbet
   Har lige været en tur forbi Smilerynker.dk – du har helt ret, det er den omtalte blog. Tak for hjælpen til at finde frem (eller tilbage er jo det jo :-)) til den rette blog. Det er helt sikkert en blog jeg skal følge nærmere.
   Dejligt, at du også har lyst til at dele hvilke blogge du bedst kan lide. Synes det er interessant at høre hvorfor andre læser blogge. Egentlig så tænker jeg at hverdag, dybde og ærlighed er ret store faktorer for bloglæsere.
   Kærlig hilsen Rikke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.