Et frustreret opstød om stillingsannoncer

Jeg vil tillade mig, at komme med et særdeles frustreret opstød over stillingsannoncer, der er opslåede proforma.

Ved godt at stillinger skal slås op – også selv om der i organisationen findes en M/K som er påtænkt stillingen. Det har nu altid provokeret mig en smule (som ansat) at  tiden på den måde skulle spildes. For der bruges jo immervæk administrationstid på at slå en stilling op, tage opkald fra interesserede ansøgere, kalde til samtale, give afslag, holde samtale und so weiter……

Her til morgen har jeg så prøvet, at være på den anden side af bordet. Ringede på en stilling, som jeg virkelig kunne mærke en stor interesse i at få. Men tabte faktisk mælet en smule, for efter min præsentation med navn og anledning til opkaldet, så ændrede stemmen i røret sig fra glad til opgivende (jeg var sikkert ikke den første der ringede) efter et dybt suk så ville han være ærlig og  “oplyse mig om, at stillingen krævede en der kendte stedet helt ud i de små kroge”….. Tænkte jeg lige så godt kunne spørge ham direkte om det ville være spild af tid at søge stillingen, da det lød til han havde en intern til at besætte den. Svaret lød “ja det vil det, men du ved jo hvordan det er, vi skal slå den op”

Ja, jeg ved hvordan det er, alligevel sidder jeg med en frustreret og sur følelse i kroppen, for ud over hvad det kræver i administration (spildt arbejde) så sidder der altså nogen i den anden ende, som læser stillingsopslaget og får et håb.

Et håb om, at dette kunne være stillingen, der fik dem ud af arbejdsløsheden. Bekymringerne. Spekulationerne.

Der skal spares så meget alle steder på vigtige områder som plejen af ældre og pædagogernes tid i børnehaverne – men nogen skulle måske sætte sig ned og lave en hurtig kalkulation af, hvor meget man kunne spare i administrationstid på at slå stillinger op, som reelt ikke er  ledige.

Mit bud er der kan findes gode penge! Rigtig gode penge.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.