Et kontroversielt emne – vaccination

Jeg vover pelsen og deler min mening om et særdeles kontroversielt emne. Det har været mig på sinde i efterhånden lang tid, men begivenheder i den forgange uge, har gjort mig klar. Jeg håber, i tager godt imod og måske har lyst til at dele jeres tanker og følelser. Hvis ikke, er det helt okay 🙂

Det handler om corona

Nærmere bestemt om vaccinen. For hold da op den bringer følelserne frem i os alle. Store følelser endda. Havde emner som corona og testning ikke allerede fået os til at indse, at vi som mennesker kunne arbejde lidt på respekt for hinanden og hinandens synspunkter.

Ja så har vaccinen virkelig været en mulighed, af de helt store dimensioner.

Desværre er det med respekten gået den helt forkerte vej, i min optik.

Jeg bliver oprørt når jeg oplever mennesker stille sig i hver sin lejer og udbrede deres sandhed. Bemærk, jeg skriver “deres sandhed” !

Ingen har vel den evige sandhed når det gælder corona, teststrategier og vaccination.

Mit personlige standpunkt

Jeg mærker modstand til vaccinen, jeg mærker modstand til indskrænket frihed, jeg hader coronapasset og alt hvad det står for. Jeg mærker en klump i halsen, for hvad pokker er det vi står i som menneskehed?

I øvrigt er det præcis samme klump som klimaet giver mig.

Men jeg tænker også, at hvis ingen havde taget den første skoldkoppevaccine, hvor havde vi så været nu?

Vi har vel alle pårørende som vi elsker, som vi nødigt ville udsætte for corona, også selvom det “bare” er en influenza, fordi det jo netop er alt der behøves, for at de kan dø.

Jeg har mærket længe efter i mig selv, om det handler om frygt inde i mig, eller om det handler om noget helt andet.

Nemlig respekt for livet.

Jeg skal ikke afvise, at det handler om min indre svinehund; frygten. Selvom jeg har arbejdet meget med netop det emne, så vil jeg undgå at afvise det skråsikkert, at der i denne sammenhæng slet ikke er tale om frygt for mit vedkommende.

Måske er det fordi jeg er tvilling i stjernetegn, og netop har en fantastisk evne, til at se tingene fra 2 sider. Men det er faktisk lige præcis, den evne jeg efterspørger og mangler i samfundet.

At vi alle, også jeg selv, bliver bedre til at acceptere hinanden uden at dømme. Men forstå, vi alle kommer med hver vores personlighed og erfaring, som gør, at vi danner forskellige meninger ud fra samme information. Det er der intet galt med.

Det er faktisk helt perfekt.

Jeg er færdig vaccineret

I tirsdags fik jeg sidste vaccination. Det var ikke uden omkostninger og eftertanke, for jeg er stadig i tvivl om hvad det rigtige er. Jeg ville gerne kunne se 3-4 år ud fremtiden hvad angår corona. Det kan jeg ikke.

2. stik gjorde mig virkelig syg, onsdag følte jeg, at der var glasskår i mine lunger. Det var selvsagt ikke rart at trække vejret. Høj feber, hævede ben, voldsom hovedpine og kraftige led smerter var også at finde på listen over mine symptomer. 2 døgn efter vaccinen, forsvandt alle symptomer nærmest på 10 minutter. Det var helt vildt mærkeligt.

Da jeg ikke selv har haft corona, ved jeg ikke, om corona føles sådan, som jeg havde det onsdag og halvdelen af torsdag. Men jeg ved, at det var forfærdeligt, og jeg ikke ønsker at opleve det igen. Ej heller ønsker jeg det for nogen andre.

Så jeg lå der i sengen, med skyhøj feber og var rystet i min grundvold over hvor syg jeg var blevet. Egentlig havde jeg mest lyst til at få det stads ud af min krop!

Mit smertepunkt

Jeg var i meget lang tid sikker på jeg ikke skulle have en vaccination. Så ændrede jeg mening, nok dels fordi frihed simpelthen motiverede mig. Kort inden jeg skulle have haft mit første stik. Aflyste de astrazenica vaccinationen, og det gjorde mig skrækslagen. Så jeg hoppede på nej vognen igen.

Det, der i sidste ende blev min motivation for at tage en vaccination, skyldtes udelukkende, at jeg blev ramt på, at miste min drøm. Jeg vil ikke uddybe det mere her, men at udleve min drøm, var altså smertepunktet for mig.

Jeg ved ikke, om du har et smertepunkt i forhold til corona vaccinen, men jeg ønsker for dig, at du er bevidst omkring hvad hele vaccine debatten gør ved dig.

Og at du gør hvad du finder rigtigt – uden at dømme andre for deres valg.

2 Replies to “Et kontroversielt emne – vaccination”

  1. Du får en krammer herfra – jeg håber, at du er sluppet af med bivirkningerne nu. Det er som om, at os der vælger vaccinen opfattes som hjernedøde får, der bare følger med flokken uden at tænke selv. Men det er vi langt fra. Præcis som du skriver, så ligger der mange overvejelser og en god portion frygt bag valget, og jeg er glad for, at du sætter ord på. Jeg har også haft mine tvivl og reservationer omkring vaccinen, men jeg er glad for, at jeg har fået den. Jeg er ikke den tålmodige type. Jeg vil gerne handle, gøre noget, komme videre .. Jeg hader at sidde og vente på, at ‘det bliver bedre’ .. Ved at ta’ ned og få vaccinen, så gjorde JEG noget for at knække Corona. Det føles godt. For mig. Og det er nemlig det, det er, et personligt valg.

    1. Mange tak for krammet, og du får et stort et tilbage. Jeg genkender hvad du skriver om utålmodighed, det er bestemt også en af de mange elementer som har drevet mig. Tusind tak for din kommentar, jeg er glad for du har givet dit besyv med.
      kærlig hilsen
      Rikke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.