Familieliv

Vi eller nok især jeg, har det sidste års tid gjort mig mange tanker om, hvad jeg synes et godt familieliv er. De ord der vender tilbage igen og igen er respekt, accept, ærlighed og kærlighed (det kunne nærmest lyde som en kontaktannonce ;-))

Faktisk er det sådan, at jeg tænker, at lige netop de elementer også kunne mangle i samfundet, både i Danmark, men også i verdenssamfundet.

Generelt mener jeg, at der er alt for lidt respekt i det danske samfund, hvis vi ser på hvordan sproget har udviklet sig over det sidste årti, er det for mig et tydeligt eksempel. Ord som kælling, fucking, klam og så videre i den dur, er blevet hverdagsord. Ved ikke hvad de gør i jer, men jeg kan mærke en voldsom irritation over at sådanne ord, kan indgå i en normal sætning. For mig er de i høj grad mangel på respekt.

Føler egentlig også, at det er svært med accepten i vores lille land, ikke bare af dem som tror på andet end størstedelen af danskere gør, tænker også på accepten af offentlige personer, som politikkere. De skal i den grad finde sig i en del. Hvis man ikke er enig med de pågældende politikkere, kan man så ikke bare lade dem være. Stemme på en anden, og håbe på, flest stemmer som man selv har gjort.

Så er vi jo lynhurtigt ude i en diskussion om ytringsfrihed! Det er da om noget, oppe i tiden. Efter skudepisoderne mod Krudttønden, var der et interview med Jesper Steinmetz fra USA, hvor han udtalte “at i USA, ytrede man sig ikke så frit som i Danmark” kan desværre ikke huske resten, men lige denne sætning har fæstnet sig i mit sind. For er vi ikke tilbage i den manglende respekt, en ting er at ytre sig i forhold til ytringsfriheden, noget andet er, når det bliver en direkte provokation og respektløs ytring. Hvorfor er det blevet nødvendigt at være så direkte i sin tale og adfærd, at man ikke tager hensyn til andre. Er der slet ingen næstekærlighed tilbage?

Lidt store tanker på sådan en fredag med fuglesang, blå himmel og for en gangs skyld ingen blæst. Hvis du har gjort dig tanker om samme emne, vil jeg voldsomt gerne høre hvad du har tænkt, også hvis ikke du er enig – selvfølgelig på en pæn og ordentlig måde 😉

Rigtig god fredag.

 

 

4 Replies to “Familieliv”

  1. Ja, jeg synes sgu det er underligt, at folk under påstand om ytringsfrihed, føler trang til at snakke grimt om andre. Ja, vi har ret til at udtrykke os frit, men jeg så helst at det skete på en gensidig respektfuld måde 🙂
    Kh. B

    1. Dejligt at høre, du også er træt af undskyldninger om ytringsfriheden for at sige hvad der passer en, uden hensyn og respekt 🙂 skræmmende selvisk udvikling. KH Rikke – og god weekend.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.