Fis og Ballade til børnefamilien

Fis og Ballade af Mette Kjær


Efter aftale med forlaget Forfatterskabet.dk har jeg fået anmeldereksemplar af børnebogen, Fis og Ballade, skrevet af Mette Kjær.

Boganmeldelse 

Fis og Ballade handler om den 11-årige drengepige Sif. Hun har hvad man kan kalde en virkelig levende fantasi. I bogen følger vi hvordan Sif prøver at bortforklare hændelser, som hun i den grad har været involveret i. 

Ud over de fantasifulde bortforklaringer, følger vi forskellige begivenheder i Sif’s familie f.eks da Sif’s dagbog forsvinder og hun tror hun skal dø,  moster Bibbi’s runde fødselsdag og opførslen af et nyt legehus.

Ret hurtigt i bogen konstaterede min 10 årige at Sif’s familie ligner vores, og han har helt ret. Personerne er herlige karakterer og det får os voksne til at klukke undervejs i bogen. 

Jeg synes ikke det er en bog som opfordrer specielt meget til voksen-barn snakke efter læsningen. Det gør heller ikke noget, for bogen er underholdende og virkelig en fremragenede højtlæsningsbog. 

Da vi har brugt bogen, som højtlæsningsbog har alle medlemmer i familien hørt bogen, lige fra min 6-årige datter til min 12-årige søn, har den underholdt. Der er enighed om, at bogen skal have topkarakter. Fordi den er sjov og fordi sproget er så bramfrit.

Har du et barn som er vild med at læse for dig, eller skal øve sig i højtlæsning hver dag, er Fis og Ballade velegnet til formålet. Min 10-årige søn, har læst nogle af kapitlerne højt og det gik uden problemer. Kapitlerne er korte, tekststørrelse og linjeafstand er fint.

I forhold til sproget, så skal man ikke læse bogen hvis man er sart overfor eder og forbandelser, for faster Bibbi giver den virkelig gas. 

For mit eget vedkomende er jeg helt vild med den måde verden anskues på af Sif. Jeg kunne se på mine børns reaktion undervejs i læsningen, at de blev begejstrede for forfatterens evne til at ramme ind i et barns tankegang. Det var absolut med til, at gøre læsningen til en fornøjelse.

Bogen er på 76 sider, og med sort/hvid illustrationer.

Min familie og jeg giver bogen 5 ud af 5 stjerner.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.