Forandringens vinde

Fugle

Min familie og jeg har i et stykke tid, kørt ud af en helt forkert vej. Vejen har fyldt os med irritation, manglende energi og en helt enorm følelse af rastløshed.

Det har været vanskelligt for min mand og jeg, at ramme spot on, hvor vi skulle sætte ind med forandring.

Denne weekend, har været en af de strenge! Faktisk én af dem, der lige tager lidt tid at komme sig over. Men i virkeligheden har den været god, for vi (Michael og jeg) kom dertil, hvor vi kunne kigge på hinanden og sige, at NU er det nok. Vi må tage skeen i den anden hånd.

Jeg har i de sidste par år tænkt meget på, hvor jeg er som menneske, hvem jeg er. I alt for lang tid, har jeg desværre haft alt for travlt med, at opfylde andres behov til mig. Det har til tider fået mig meget langt væk, fra den person som går og skriger efter at blive lukket ud i friheden. Det gør, at jeg føler mig ualmindelig meget låst, ikke af børnene og Michael. Men af situationer, personer og steder som jeg er landet i, af de helt forkerte årsager (ved godt det lyder GAK GAK)

Både min mand og jeg har en lille tendens til, at være glade for det vi kender, trygheden i hverdagen. Men fakta er, at vores hverdag ikke er god for os længere. Det er på høje tid, at få skabt en ny skabelon, så vi kan komme ind på den rette vej og give børnene den ro, alle børn har brug for (og voksne!). Så vi kan være noget for børnene, og hinanden. Det halter alt for meget. Vi er klar nu – det er ikke længere mere trygt, at blive i denne kendte hverdag. Den er for sur, træls og håbløs, og den nedbryder os alle langsomt.

Vi griner for lidt, vi er alle “grinere” og vi mangler de gode livsbekræftende grin, som starter helt nede i maven og forplanter sig i hele kroppen.  Det er nærmest familiens kendetegn, at vi kan smitte med grin.

Ugen går med at overleve, weekenden med at lade op. Men alligevel, er vi aldrig bare halvt tankede op på energi/overskudstanken, når vækkeuret ringer mandag morgen.

Drengene kan mærke det på os, selvfølgelig kan de det! Det får dem til at fylde helt enormt meget, på den der uvorne måde, så man som forældre bliver flov, helt ned i skoene. Jeg vil ikke være flov over mine børn, jeg vil være stolt, de er nogle dejlige børn, med mange kvaliteter og de skal udbygges, ikke nedbrydes af dårlig energi.

Der er mere end rigeligt med grunde til, at forandringens vinde nu skal blæse vores vej.

Vi er selvfølgelig klar over, at vi skal starte i det små, vi har økonomiske forpligtelser, som skal passes. Der er en masse drømme, som skal til at gribes, og blive mere konkrete, så vi i 2015 kan begynde, at få sat noget konkret handling på en ny virkelighed – og vi som familie, kan komme tilbage på den rette vej.

Jeg er lidt nervøs, men mest lettet, spændt og fuld af henrykkelse over, at vi (endelig) er nået dertil, hvor vi kan få vendt skuden.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.