Forlænget weekend på Mors

Dette indlæg startede jeg med at skrive i oktober 2019, siden har jeg skrevet på det i 2020 og igen her ved udgangen af 2021. Det har været et godt indlæg at skrive. Måske ét af de allervigtigste i bloggens levetid. Fordi den weekend og de efterfølgende uger er lig med det største ryk i min personlige udvikling. Målt over tiden det skete på.

Weekend, et led i uddannelsen til kropsterapeut

Jeg har netop været en forlænget weekend på Mors. En weekend som har været intet mindre end forandrende.

Lige nu, har jeg selvfølgelig helt utroligt svært ved, at lande i hverdagen, fordi kontrasten mellem weekendens oplevelser og læring er så kontrastfyldt.

Noget inde i mig er forandret, men jeg ved dårligt nok hvad det er endnu.

Også alligevel, for det blev allerede ganske tydligt den første eftermiddag.

Forhistorien

Det kræver en lille forhistorie, som hænger utroligt meget sammen med det hele.

Da min lillesøster fik leukæmi handlede det om, at finde en strategi til at komme igennem de næste 3 år, hvor hendes behandling blev en stor faktor i mit liv.

Jeg udviklede mit eget lille system med nedtælling, ikke som en bevidst handling. Men helt klart en overlevelsesstrategi, for den 17 årige unge pige jeg var på daværende tidspunkt.

Vi havde fået udleveret en mappe, med en udførlig oversigt over, hvordan ugerne skulle forløbe, indtil behandlingen var færdig.

Hele familien lærte ret hurtigt, at det handlede om, at samle så godt med kræfter som overhovedet muligt, i pauserne, for de seje træk bestod helt klart af dagene hvor min lillesøster og mor var indlagt i Odense, så hun kunne få kemo.

Når de var hjemme igen, handlede det om, at gøre livet så godt for hende som muligt, så de stride strømme af bræk og de andre fysiske gener ikke fyldte det hele.

Derfor blev nedtælling en virkelig god strategi for mig. En “kasse” hvo jeg kunne styre frygten med kontrol. Nedtællingen til det virkelige liv. Som selvfølgelig aldrig ville blive det samme igen. Ganske enkelt fordi min ungdommelige tro på verden, var forandret.

Strategien med nedtælling har fulgt mig siden, specielt når noget et ukendt eller/og udfordrende at være i for mig.

Weekenden var udfordrende

Det var weekenden på Mors.

Derfor var jeg helt klar over, at der var 56,5 time. Fra bilen blev parkeret til det var tid til at køre hjem 🙂

Weekenden på Mors er er del af min uddannelse som kropsterapeut og derfor var jeg godt klar over, at den ikke bare ville bestå af at blive en bedre behandler.

Men i høj grad skulle udvikle mig.

Jeg er jo netop interesseret i den personlige udvikling, alligevel følte jeg der var noget på spil i denne weekend.

Tiden efter

Her starter den del som er skrevet i foråret 2020.

Tiden efter weekenden på Mors skulle vise sig at blive en lidt mærkelig tid. Alt i mens jeg passede mit job, var mor for mine børn, hustru, fulgte uddannelsen som kropsterapeut og gav behandlinger. Følte jeg, at jeg var forandret for altid.

Kiggede jeg mig i spejlet lignede jeg fuldstændig mig selv. Men følelsen af et indre skift, var så stor, at jeg var sikker på, at mine omgivelser ville kunne se forandringen fysisk.

Den forste tid var urolig

Der gik en måneds efter weekenden på Mors, hvor jeg levede som i en tågeverden. Det føltes som om mit indre var blevet vendt på hovedet, rystet og brikkerne til det, der engang var mig, ikke kunne finde på plads.

Ikke engang på nye pladser.

Da adrenalin suset var landet efter hjemkomsten og jeg havde sovet ud. Følte jeg mig tom. Men på samme tid med tomheden følte jeg også en kæmpe trang til at leve. Glæde, livslyst og en kæmpe entusiasme var blevet vækket i mig og blandet med alt det jeg havde konfronteret i mig selv i løbet af weekenden.

Det hele faldt på plads under en behandling på uddannelsen, som var virkelig voldsom. Men jeg er glad for at jeg lod min krop gøre det sidste arbejde – leve alle følelserne igennem, både dem som fik mig til at grine, råbe og panikke i angst.

En fantastisk kollega blev ved min briks under hele behandlingen mens underviseren fik det hele landet på et fint sted. Jeg er dybt taknemmelig, for netop den behandling blev det punktum min krop havde brug for, så den kunne få brikkerne til at flyde på plads i mig.

Igen kom jeg hjem som et nyt menneske. Men denne gang kunne min mand rent faktisk se en fysisk forandring på mig. Måden jeg bar min krop fortalte ham, at min energi var genfundet, gnisterne i mine øjne var tydelige tegn på, at jeg var kommet ud af tågen igen. Grinet helt nede fra maven var nok det største bevis for ham. Men også for mig selv.

Hvad lærte jeg

Du sidder sikkert og tænkte, men hvad lærte jeg? og det forstår jeg godt.

Ud over det var en oplevelse af, at jeg var forandret, at der var flyttet rundt på mit indre og mine mønstre. Så har jeg ikke længere behov for nedtælling, når jeg står i noget som er så svært at jeg næsten ikke kan rumme det.

Nedtælling har været en fuldt integreret del i mine mønstre til at klare noget, komme igennem eller over bjerget, om du vil. Der findes ikke dét som jeg ike har talt mig ud af. Som jeg ser det uden at være psykolog, handler det om at jeg har skabt et mønster til at takle det svære.

Her i efterskriftet, hvor Michael er syg. Bliver jeg for alvor testet af på mine gamle mønstre. Nedtællingen har endnu ikke været en del af det. Men jeg bliver testet voldsomt på, at stå i min angst for at miste Michael og sorgen generelt over hans sygdom.

Jeg tror, at den weekend på Mors og de erfaringer jeg lærte i tiden efter. Generelt hele mit arbejde med personlig udvikling hjælper mig igennem denne tid. Men jeg kan selvfølgelig intet vide med sikkerhed.

Til dig som læser med, måske virker beskrivelsen lidt voldsom. Men min erfaring er, både med mig selv og andre, at de emner vi har brug for at arbejde med i os selv. Finder vej til at komme ud, præcis når vi kan rumme det. Så er der noget du har brug for at se på og arbejde med i din personlige udvikling. Så mærk efter hvordan du bedst håndterer det, og gå din egen vej. For det er den rigtige vej, hvis du mærker den i hjertet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.