Forskellen på piger og drenge

Jeg har 3 drenge og 1 pige, så jeg arbejder på et tyndt grundlag i forhold til mine betragtninger om piger. Blogland har haft mange forskellige skriverier om emnet, alligevel vil jeg her komme med mit bidrag, sådan som virkeligheden er her hos os.

Tøsepigen på 1½ år viser stor interesse for selv at tage tøj på, og bliver stik tosset hvis jeg kommer med en hjælpende hånd. Ingen af de 3 drenge har på det tidspunkt haft den lyst, vil mene, at de har været et langt stykke over 2 år.

Kønnenes leg, for selvom tøsepigen absolut kan lave vilde stunts og i den grad udforske tyngdeloven, så er hun altså anderledes forsigtig og kan nogle andre fin motoriske ting.

Drengene har leget med dukker, når vi har været på besøg i hjem der havde dukker, eller i dagplejen. Interessen for dukkerne var ret kort, og de har ikke plejet og nusset dukkerne på samme måde som tøsepigen. Som putter, nusser og plejer dukkerne meget omsorgsfuldt.

Omvendt, så kører tøsepigen bare slet ikke med biler eller andre køretøjer på helt samme entusiastiske måde som drengene, og kan slet ikke holde fokus på bilerne i så lang tid som dukkerne.

Så er der den med temperamentet, blide drenge efterfulgt af en rigtig lille dame, som ved lige præcis hvad hun vil finde sig i. Hun kan sende blikke og vende hovedet på skrå på en måde, som drengende aldrig benyttede sig af i samme omfang – langt fra. Både for at charme, men så sandelig også hvis damen møder modstand. Hvilket jo selvsagt sker ret mange gange dagligt 🙂 Fordi vi ret bevidst ikke vil have en lille dronning i huset.

Jeg er selvfølgelig helt klar over, at nummeret i søskendeflokken og det enkelte barns sind også spiller ind på disse ting, men alligevel tror jeg at kønnet har sin indflydelse.

Hvordan oplever i forskellen på kønnene?

6 Replies to “Forskellen på piger og drenge”

 1. Det ved jeg slet ikke noget om 🙂 har 2 drenge, som dog er meget forskellige – også da de var små. Bla. har den yngste gået med neglelak, øjenskygge og en masse smykker i børnehaven. Kh. Birgitte

  1. Hvor er det sjovt, at der er så meget forskel på børn også af samme køn. Mine 3 drenge er også vidt forskellige, men har dog visse fællestræk. KH Rikke

 2. Jeg har selv 2 piger, men har arbejdet som pædagog. Og forskellen er primært at drenge er mere fysiske hvor piger er mere verbale.
  Det kan godt være lidt hårdt at være pige og være enormt dygtig til sproget og tale sig igennem tingene, men bare blive slået oven i nødden af drengene 🙂

  1. Tak for din kommentar og velkommen Fru Megethed.

   De drengetræk kan jeg sagtens genkende, tøsepigen taler ikke så meget endnu. ,en noget siger mig, at når hun tager fat, så stopper hun aldrig igen ?

   Hvor strengt for pigerne der bare får et gok i nødden af drengene ?

   KH Rikke

 3. Vi har kun en af hver, så det er virkelig svært at sige, om det er kønnet, der gør forskellen. Vores drenge elsker at dimse med ting og sager, mens vores pige elsker at tonse. De lyster tillægger man normalt det modsatte køn.

  1. Også velkommen til dig valbylille og tak for din kommentar ?

   Sjovt, at kønsrollerne har den drejning hjemme hos dig, og hvor er det altså dejligt, at man ikke bare kan putte mennesker og deres køn i en kasse og dermed generalisere ?

   KH Rikke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.