Frugt til fejring i børnehaven

Sjov frugt ugle med i børnehaven til fejring af 3 års fødselsdag

Som jeg skrev om i mit indlæg her så fejrede vi i går tøsepigens 3 års fødselsdag.

Jeg skrev også lidt om traditionerne omkring fejring af børnene i børnehaven.

Traditioner jeg synes fungerer rigtig godt, både for børn, forældre og børnehave.

Hvis jeg skal sætte en finger på noget, så synes jeg, at det er en stor skam for børnene, at der ikke længere er råd til at børnehaven tager til fødselsdag hjemme hos børnene.

Min store søn som hastigt nærmer sig de 18 år, havde børnehaven med hjemme, og det var altså en virkelig god oplevelse.

Jeg husker også selv hvordan min egen børnehave kom hjem og fejrede mig.

Det er altså noget ganske specielt.

Kan dog sagtens forstå at nogen måske mener, at det er langt det nemmeste, at aflevere et fad frugt i børnehaven, og det synspunkt respekterer jeg selvfølgelig.

Men nok snak om kommunal økonomi og drift af en børnehave.

For at finde frem til noget sjov og nemt frugt, vi kunne have med i børnehaven til fødselsdagsfejringen, havde jeg igen søgt inspiration på Pinterest. Et genialt sted til billed inspiration.

Præcis som til dagplejeafslutningen gik jeg efter noget festligt. Så det blev en super sød (og nem) frugt ugle.

Frugtuglen er formet af brombær og vindruer. Øjne er en halv kiwi, næse og fødder er appelsin og vingerne er æble.

Ida syntes den var noget så sød, så det kunne jo ikke passe bedre.

Hvordan fejres jeres børns fødselsdag i dagpleje, børnehave og skole?

kærligst Rikke

4 Replies to “Frugt til fejring i børnehaven”

 1. Er det ikke brombær foroven?
  Min yngste valgte selv at dele slikkepinde ud i klassen i går. De har ikke tradition for det store uddeling, så det skal bare være en lille ting. Kh. Birgitte

  1. Det er da brombær, må have tænkt på blåbær da jeg skrev indlægget. Nu er det rettet, tak fordi du gjorde mig opmærksom på fejlen.
   Slikkepinde har min ældste også delt ud flere gange, det pifter lige dagen op, uden at det er helt vildt.
   Kærligst Rikke

 2. Kære Rikke. Stort tillykke med den store pige. 3 år er altså stort. Jeg er helt enig i, at det er så ærgerligt når der bliver skåret i de der hyggelig ting som hjemmebesøg af børnehaven mm. Hos os er det kun de ældste der kan komme hjem. Rebellen i mig har derfor besluttet at invitere hele den gruppe, som mine tvillinger er en del af hjem i den weekend hvor de fylder 5 år – så kan forældrene bare blive hængene, hvis ikke ungerne har lyst til at undvære dem de par timer. Jeg prøver virkelig at forstå, at folk ikke har lyst til at invitere klassen eller børnehaven med hjem. Jeg synes bare det er virkelig ærgerligt. Også for dem selv. Kram D

  1. Kære Dorte. Tak skal du have, 3 år er stort, selv om Ida ikke fysisk er stor 😉
   Jeg er så enig, det er meget ærgerligt, der ikke holdes børnefødselsdage, ved faktisk ikke hvorfor man vælger at lade være. Men tror absolut at manglende overskud og prioritering af tiden til det, er store faktorer.
   Måske kan det også have noget at gøre med, at tendensen til svømmehal, bowling og andre underholds fødselsdage desværre overskygger dem hjemme ved fødselsdagsbarnet, med skattejagt, rundbold, leg og samvær der ikke koster et jetfly. For vores eget vedkommende bliver vi rebeller, for vi vil ikke bruge en formue på en klassefødselsdag, når det handler om at børnene skal have det rart sammen, det kan man altså få uden det koster en krone.
   Tak for dit input 🙂
   Kærligst Rikke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.