Gertrud Sand

Jeg er gift med Gertrud Sand ;-D Det er noget af en påstand, og det kræver en forklaring.

Hvert år i november, udvikler min ellers så dejlige mand sig, til en tro kopi af Gertrud Sand, der ikke kan få julepynt nok og på ingen måde, tænker over, at julepynt godt må være placeret pænt og ikke i lag-på-lag, på den overfyldte måde.

Jeg er ikke til lag-på-lag, men mere farve koordinering blandet med børnenes krea ting. Det synes jeg giver den helt rette julestemning, uden det bliver rod for øjnene at se på, for et julepyntet hjem, kan altså godt være noget rod at se på (efter min ydmyge mening)

Helt fra den første jul vi har holdt sammen tilbage i 2006, har julepynten virkelig kostet blod, sved og tårer. I hvert fald både sved og tårer 🙂 ofte akkompagneret af ret høje meninger, der fløj igennem luften. Til stor fortrydelse for os begge bagefter.

I år har vi en plan 😉 Og den er helt uvant for mig, lavet af min mand.  Efter alt at dømme har Gertrud Sand forladt min mands krop og overladt en normalt tænkende og dejlig mand.

Han har nemlig foreslået, at tøsepigen og jeg ordner julepyntningen og han forlader husstanden sammen med drengene. For at vende hjem senere til julehygge med æbleskiver og selvfølgelig et julepyntet hus.

Den geniale idé var jeg selvfølgelig med på 🙂 Så sidste weekend i november, bliver her julepyntet i en forhåbentlig god julestemning, modsat de tidligere år.

Der er ingen tvivl om, at der bliver lagt låg på Gertrud Sand for husfredens skyld, og det er jeg faktisk taknemmelig for. Egentlig er det jo hvad et ægteskab går ud på, at finde frem til et kompromis som fungerer, uden man føler sig amputeret.

Så det håber jeg ikke han gør, ham min dejlige mand.

(billedet er lånt fra Pixabay)

5 Replies to “Gertrud Sand”

 1. Her er jeg også mere tilbageholdende mht pynt. Ungerne får lov at lave deres egne værelser og lad os bare sige at min yngste er i kategori med din mand 😉 dejligt at I i år fik et kompromis igennem. Det duer ikke at skændes om jul! Kh Birgitte

  1. Tilbageholdende er et ganske fint ord Birgitte 🙂 God løsning at ungerne selv står for deres værelser, så kan den yngste lade den indre Gertrud komme frem og brøle igennem 😉 Du har helt ret, julen bør man ikke skændes om. Det er så absolut hjerternes tid <3 kærlig hilsen RIkke

 2. Åh, det kender jeg godt delvist… Det med om julepynt skal være enkelt og æstetisk eller ej. Problemet er jo at mine fine små lækre ting drukner i alt det grimme 😉 Samtidig får jeg næsten suverænt lov at bestemme resten af året, så jeg forsøger at give lidt slip og trække vejret dybt 🙂
  Kh Lisbet

  1. Som du dog kan skrive det Lisbet 🙂 Hvis du kan klare at trække vejret dybt i december, og tåle at se de lækre ting drukne i julepynt, tror jeg de dybe vejrtrækninger er givet godt ud. Heldigvis er det jo kun en måned 🙂 men det er også kompromisernes tid ved jer i julen, fornemmer jeg.
   Kærlig hilsen Rikke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.