Glædelig jul – tanker om jul uden at please

Rigtig glædelig jul kære dig. Jeg håber, du indtil nu har haft en jul med nærvær, kærlighed og glæde.

Julen er overfyldt med forventninger og det kan ærlig talt være svært at rumme alle de forventninger.

Her hos mig, måtte jeg gå en morgentur juleaftensdag, for at finde hoved og hale i, hvad der var unødvendigt forventningspres til mig selv fra mig selv, og hvad der var juletradition.

Gåtur skabte overblik og nærvær

Mens jeg gik der og så ud på markerne, gik jeg og tænkte på, om den gamle pleaser inde i mig, mon nogensinde slipper mig helt?

Der er ingen tvivl om, at plaseren fylder mindre og mindre, alligevel fylder det meget for mig, at alle har det godt og er tilfredse.

Gamle pleaser mønstre

Helt ærligt, det kan altså lynhurtigt blandes sammen med de gamle pleaser mønstre.

Den helt store forskel er, at det også fylder rigtig meget i min bevidsthed, at jeg selv har det godt. At jeg føler mig godt tilpas. Da plaseren fyldte allermest i mig, var det absolut ikke noget jeg skænkede en eneste tanke.

Hvordan jeg havde det.

Derfor er det så vigtigt for mig, hele tiden at være bevidst om hvad jeg mærker. Hvis jeg skulle falde tilbage i et gammelt mønster, kan jeg ret hurtigt få rettet op det.

Gåturen skabte fred i mig. Så resten af juleaften forløb stille og roligt, og lige som den skulle med glade børn, tilfredse svigerforældre og en mand med julelys i øjnene.

Tøffedag på 1. juledag

I dag har den stået på tøffetid, i det mest afslappede tøj, vi kunne finde.

For tøsepigens vedkommende har det betydet, at hun ikke er kommet ud af nattøjet. Blot fået noget rent på inden hun skulle sove i aften 🙂

Vi har kigget på julegaver, leget med julegaver og vi har været enige om, at noget af det allerbedste ved julen er tøffedag på 1. juledag.

Nu vil jeg putte mig ind til min mand og nyde resten af denne aften, på den vidunderlige måde.

Kærligst, Rikke

One Reply to “Glædelig jul – tanker om jul uden at please”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.