Har vi glemt alt om næstekærlighed og respekt

På Instagram følger jeg @madling_dk  i øvrigt følger jeg også hendes blog, det gør jeg fordi jeg bliver inspireret. Jeg bliver inspireret i forhold til den mad hun laver, men kan også lide det hun skriver om hendes børn og den hverdag de har. Jeg kan i høj grad identificere mig med den.

Forleden postede hun et fint billede af næste dags madpakke indhold, der var et fint miks af gode ting og en myslibar. Jeg gav hendes billede et like og tænkte, at jeg kunne vel også oppe mig til at lave sådan en lækker madpakke én af dagene.

MEN den myslibar har åbenbart fået sindene i kog hos en del brugere på Instagram.

Jeg blev ærlig talt lidt mundlam da jeg læste madlings fortælling om mails og diverse beskeder, hvor hun måtte “forsvare” familiens kostvaner.

For ikke så længe siden var den gal med Mette Marie Lei Lange indehaver af bloggen Twinpeaks.dk som havde fået en mail om, hvorvidt hun elskede den ene tvilling mere end den anden. Fordi de mente der blev postet flere billeder af Hugo!!!!

Er det virkelig OK? at mene alt muligt om alle mulige man ikke kender ud fra billeder eller tekst på en blog.

Instagram viser os et lille bitte split sekund af virkeligheden. Vel at mærke den virkelighed som fotografen ønsker at vise. Der findes så meget ind i mellem de billeder der bliver postet på IG og de indlæg der postes på diverse blogs.

Hvordan kan man sidde bag en skærm og mene, at man på nogen måde er kvalificeret til at dømme andre ud fra et øjebliksbillede og være bedrevidende?

Hvorfor og hvornår er det blevet OK at være så negativ dømmende. Den egoisme der er bag er næsten den værste for mig. For mig er de ytringer nærmest lig med, at nogen føler sig højt hævede over andre. Måske lyder det som om jeg sympatiserer med Janteloven, det mener jeg faktisk slet ikke er tilfældet.

Jeg prøver bare at komme derhen hvor man kan undres og stille spørgsmål omkring de ting der undrer en på en positiv imødekommende måde, i stedet for at være negativ og bedrevidende. Hvorfor ikke respektere de forskelligheder man uundgåeligt møder på sin vej. Få en dialog på en anerkendende måde, som måske endda kunne bidrage med nye synsvinkler til en selv.

Må indrømme, at jeg ikke forstår den mentalitet hvor næstekærligheden og respekten for andre mennesker virker til at være forsvundet og i stedet byttet ud med en enorm selvretfærdighed og egoisme.

Jeg tænker bare, gad vide om de mennesker som har skrevet til Madling virkelig lever uden at spise et gram sukker ?

Så sort og hvid er verden vel næppe.

 

4 Replies to “Har vi glemt alt om næstekærlighed og respekt”

 1. Jeg er fuldstændig enig med dig… Og selv om jeg måske kan tænke mit omkring en muslibar (ej, det bringer virkelig ikke mit pis i kog, men lad os bare lege at det gjorde), hvilken ret gav det så mig, til at svine andre mennesker til, fordi de ikke er som mig? Vi skal ikke alle være ens. Og jeg kan sagtens ‘overkomme’, at andre lever et liv som er forskelligt fra mit. Alt andet ville da være total kedeligt 😉
  Kh. Birgitte

  1. Præcis Birgitte. Jeg forstår ikke, at nogen kan være så centrerede om deres egen akse, at der ikke findes andre meninger eller måder end deres egen. Dejligt at du også lige gav dit besyv med 🙂 Du har helt ret i, at verden ville være et frygteligt sted (og kedeligt) hvis vi alle var ens… 😉 Rigtig god regnvejrs mandag til dig. Kh Rikke

 2. Hej Rikke

  Jeg har fået din mail. Det er helt ok, at du har brugt eksemplet fra IG.
  Bare jeg nu ikke, bliver kendt som hende moren som laver madpakke med müslibarer.
  Ej spøg til side 😉
  Det er et fint og relevant indlæg, du har skrevet.
  Kh. Mie

  1. Hej Mie
   Tak skal du have 🙂
   Tvivler bestemt på, at du bliver husket som hende moderen der lavede en madpakke med müslibarer, for du er så meget mere 🙂
   Kh Rikke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.