Held i uheld

I dag ventede jeg besøg klokken 9.00 !! i bagklogskabens klare lys, er det jo nærmest tangerende til det dumme, at arrangere et møde en mandag morgen i eget hjem klokken 9.00. For mandag morgen er trætte børn, og trætte voksne. Langsomme bevægelser og tid til at komme i gang med en ny uge.

Men her var ren kaos – og i mens jeg vaskede køkkengulv (fordi tøsepigen nåede at få det overgylpet) sendte jeg min svigermor tusindvis af tanker. For hun er så organiseret, at jeg med lethed kunne låne det halve af hendes, uden hun ville savne det.

Hun har bordet dækket i god tid, med servietter der er sirligt foldede og selvfølgelig en lille dusk (gerne fra haven) der pryder bordet, ved siden af de tændte stearinlys!

Sådan er det bare ikke her. Glemmer ret ofte servietterne, duskene i haven når ikke at blive klippet, så de må nydes gennem stuevinduet, stearinlys er dog altid tændt, ellers kan den hurtigt reddes, når jeg alligevel skal hente et eller andet i køleskabet jeg alligevel har glemt 😉 endda med så stor øvelse, at de besøgende ikke sanser, at jeg har glemt noget.

For har fundet ud af, at hvis man på magisk vis kan skjule de blussende kinder, får taget i mod med kram og oprigtig glæde, så er succesen halvvejs hjemme. Resten reddes med godt humør og nærvær, så bemærker ingen den manglende sirlighed.

Men helt ærligt, så ville det nu være rart med lidt af min svigermors organiserings “overskud”  😉

blomstrende hortensia

2 Replies to “Held i uheld”

 1. Hej Rikke.

  Tak for de pæne ord. Det du skriver, har jeg lært fra min Mor. Den eneste, der har taget det til sig, er din nr.2 svigerinde. Nr 1 svigerinde prøver.

  1. Hej Marianne

   Velbekom og tak for din kommentar. Både jeg og svigerinde 1 har heldigvis andre kompetencer, som vi må bruge til at kompensere lidt for vores manglende organisationstalent. Måske det bliver bedre med tiden, man kan jo godt opnå nye kompetencer – heldigvis 🙂
   KH
   Rikke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.