højtlæsning og regnvejr

Det hyggelige regnvejr giver rig mulighed for inde aktiviteter, og nu hvor forventnings niveauet har fundet sit rette niveau og roen har bredt sig blandt voksne og børn. Er det muligt, at gøre noget, som virkelig er hyggeligt, og i den grad bringer barndomsminder frem.

Nemlig højtlæsning og at tegne.

Ved ikke, om det bringer andre tilbage til barndommens drømmende og ukomplicerede land!  Det er få læst højt, og selv at læse, kan virkelig få mig ind i  en helt anden virkelighed, og det startede allerede i barndommen. Har ikke tal på alle de gange, jeg har drømt mig ind på Grønnebakken, til Anne og sjæleveninden Diana. Der var også Greven af Monte Cristo, som jeg hørte på lydbånd, i mens jeg sad ved mit skrivebord, og tegnede det ene “mesterværk” efter det andet. Så var der den Nordiske mytologi, som jeg var helt og aldeles betaget af.

Brødrene Olesen, har heldigvis arvet min passion for højtlæsning. Vi har faktisk lavet en fast tradition, når vi kører lange ture. For på de ture medbringes en højtlæsningsbog, som jeg så læser, og alle mand, er musestille, for der lyttes, undres og tales ind i mellem om, det der nu læses. Tit og ofte er min stemme helt rusten,når vi kommer til bestemmelsesstedet, men det betyder intet. For det er så sundt at lytte, lade fantasien vandre og måske også lære lidt, og jeg synes ærlig talt det er skide hyggeligt, at være sammen på den måde.

Har I mon også barndomsminder der vækkes i regnvejret eller gode højtlæsningsbøger i vil anbefale, så del endelig med mig 🙂

højtlæsningsbøger