Hverdag med tid til det hele – hvordan?

De fleste mødre jeg kender, bliver til tider opslugt af tanken om, at hverdagen må kunne være nemmere. For det er nemt at blive opslugt af et enormt tidspres og et hamsterhjul der bare kører derud af. Mens tiden går og børnene bliver større og får mindre og mindre brug for at have en mor (og far) lige ved hånden, hele tiden.

Hvordan man løser det er jo op til den enkelte familie, der er mange løsninger; rengøringshjælp, deltidsjob, barnepiger eller bedstemødre der giver en hånd med i pressede situationer.

Lige så mange familier der findes, lige så mange løsninger findes der. Men fakta er, at det er en lidt ulige kamp for at få det hele til at gå op i en højere enhed. Der er nemlig mange enheder der skal nå sammen. De økonomiske forpligtelser til bolig, bil og børn. Karriemål, forbrugsmønstre, som kan være særdeles svære at ændre.

Der er også den detalje der hedder karriere og med det følger efteruddannelse, dygtiggørelse både inden for karriefeltet, men måske også inden for ting som man gør i sin fritid.

Så er der de sociale behov både ens egne men også børnenes, sport, motion, arrangementer i daginstitutioner, skole og på arbejdet.

Alt sammen ting der gør, at kalenderen for børn og voksne er presset. Et gammelt mundheld siger jo, at ledighed er roden til at ondt, det er der sikkert noget om, men jeg tror nu også, at vi alle sammen har godt af, at have tid til overs hvor man kan kede sig lidt. Hvor der ikke nødvendigvis er pligter der skal gøres, motion der skal dyrkes eller andet der står i kalenderen.

Men hvordan finder man den der balance hvor alt synes at ramme et sted, hvor det hele går op i en højere enhed? Er det utopi at tro, at det kan lade sig gøre, skal målet måske være en dag i løbet af en uge, eller hvordan ? Helt ærligt, så ved jeg det ikke, men til stadighed er det nok den samtale jeg har flest gange med veninder, hvordan man får en mere balanceret hverdag, med tid til det man gerne vil.

kalender

 

4 Replies to “Hverdag med tid til det hele – hvordan?”

 1. Jeg ved kun, at det er meget forskelligt fra familie til familie. Især hvordan det skal takles. Jeg har veninder med meget mere pressede programmer end jeg og de trives med det. Jeg har valgt at sige nej til nogle ting, for til gengæld at sidde hjemme fredag aften med ungerne (eller uden) og glo tv eller læse en bog. Jeg tror på, at vi ikke skal spejle os selv i andre, men gøre det, der er godt for os og vores familie. Kh. Birgitte

  1. Tak for dine tanker kære Birgitte, som altid bidrager de til nye vinkler 🙂
   Hvor lyder det dejligt med sådan en fredag aften med børn eller selv, til at fordøje ugen, glo fjernsyn eller læse. Synes børnene ikke det er dejligt? Det kunne jeg forestille mig.
   God weekend. Kærlig hilsen RIkke

 2. Ja at få enderne til at mødes. Puha. Jeg synes også det kan være svært. Og så havde jeg endda glemt halvdelen af de gøremål, som du lister op.
  Troede lige jeg ville nå ned for enden af indlægget og få løsningen 😀 men som du skriver, så er det jo helt individuelt, hvad der fungerer for den enkelte person og familie.
  I vores familie har manden min og jeg fra starten prioriteret banditterne og hinanden fremfor ‘karriere’. (Andre kan jonglere begge dele, men det rækker vores evner ikke til). Dermed har vi også sagt nej til spændende jobs med ditto indkomst. Det er sådan vi har valgt det – og så må vi bare spise Spaghetti Heinz sidst på måneden 😉

  1. Desværre jeg har simpelthen ikke løsningen på hvordan alle enderne kommer til at hænge sammen. Det er ellers ikke fordi jeg ikke har brugt ressourcer på at finde frem til det! Hvis jeg endelig skal komme med en løsning, så er det vist noget med hele tiden at mærke efter og være tro mod det man mærker, og for alt i verden ikke sætte sig hårdere økonomisk, end at man kan træffe nye valg. Hvornår de punkter er nået, er (heldigvis?) helt individuelt.
   tak for din kommentar 🙂 og fedt med løsninger der levner tid til børn og familieliv, så kan man sagtens spise spaghetti Heinz sidt på måneden 🙂
   kærlig hilsen RIkke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.