Hvilken type er du?

Ved en tilfældighed faldt jeg over et foredrag på Esbjerg Hovedbibliotek om persontyper ud fra enneagrammet. Da det er et emne, som interesserer mig en hel del, tænkte jeg, at det kunne være interessant, og da foredraget kun kostede den nette sum af 75 kr. så var det til at overkomme økonomisk.

I torsdags tog en veninde og jeg  så til foredraget – vi blev klogere, inspirerede, fik lidt at tænke over og et par billige grin over de 9 typer, som enneagrammet deler os op i.

Selv om jeg ikke føler mig enig i den måde, enneagrammet ser menneskers udvikling på, så må jeg indrømme, at jeg virkelig kan identificere mig med de både svage og stærke sider som enneagrammet, påstår min persontype har.

Selvom jeg ikke tror på den måde, at enneagrammet deler mennesker op på, så interesserer personlig udvikling mig (hvis i skulle være i tvivl) en hel del, derfor ser jeg enneagrammet, som et redskab til at forstå mine reaktioner og mønstre bedre. Men ikke som den endegyldige sandhed omkring min personlighed.

Så den proces jeg går igennem for tiden, hvor det i høj grad handler om at være tro mod mig selv, men også at blive en bedre og mere “ren” udgave af mig selv, blev fodret med nye ting at arbejde på og udfordre mig selv med og det var det, jeg håbede at opnå med foredraget.

Også var det jo bare skønt, at sidegevinsten var en hyggelig aften med en sød veninde 🙂

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.