Hvordan jeg skaber struktur og rykker idéer fra tanke til virkelighed

For noget tid siden blev jeg spurgt i kommentarfeltet hvordan jeg skaber struktur over mine idéer og bringer dem fra tanke til handling. Derfor har jeg forfattet dette indlæg.

Struktur er absolut ikke min største styrke, men heller ikke det modsatte.

Er vel i en eller anden form for gråzone.

Mine idéer, uanset om det handler om familien, huset, haven eller Hverdagsbalance er alle sammen skrevet ned, dels i min bullet journal og dels i min telefon.

Telefonen bruger jeg når jeg er ude at gå, eller på anden måde væk fra min bullet journal, og rammes af en genial idé.

Har erfaret, at det er super godt at skrive idéerne ned. Når de så står der sort på hvidt. Kan der ske flere ting med dem.

 • nogle udvikles
 • andre streges
 • helt andre står bare og venter på rette tid og sted
 • nogle effektueres med det samme

Måden jeg får struktur på selve den enkelte idé er en udvikling, som indbefatter mange ting.

Den sidste tid har jeg faktisk aftalt med mig selv, at jeg lige skal sove på idéen 2 nætter inden jeg sætter i gang.

Det er nemlig sket mere end 1 gang, at jeg har handlet lige hurtigt nok, også ikke har været helt strategisk (nok) eller simpelthen sat noget i gang, hvor hjertet ikke var med.

Jeg får selvfølgelig gode erfaringer ud af den slags handlinger, men det med lige at trække vejret og sove på tingene, er generelt noget jeg øver mig på.

Noget andet jeg gør uden undtagelse, hvis idéen overlever min egen godkendelse, så sparrer jeg med Michael. Hos ham kan det både ende med godkendt eller kasseret stemplet.

Så tænktes der igen og udvikles. Jeg søger viden både ny viden om emnet, eller bliver mere detaljeret i den viden jeg allerede har tilegnet mig.

Dernæst kan idéen ryge til næste sparringsrunde, det er ikke altid den samme person, men 1 jeg stoler dybt på, som jeg ved er ærlig og som både kan lytte, stille intelligente spørgsmål, så jeg kommer til at se idéen fra en anden vinkel, og på den måde kan vende tilbage til at sove på den, samle ny information igen, og derefter en ny runde sparring med Michael.

Det lyder omfattende, det er det også nogen gange.

Andre gange tager det nærmest kun 1 time fra tanke til handling, i forhold til Hverdagsbalance har det selvfølgelig noget at gøre med den økonomiske risiko afvejet med den personlige gevinst.

Så alt i alt er det meget forskelligt hvordan jeg skaber strukturen i forhold til idé udvikling, men altid skriver jeg rigtig meget ned om de tanker jeg har. Nærmest en brainstorm og altid sover jeg på hver enkelt idé og sparrer med Michael og evt. en anden person, der kan belyse forskellige spørgsmål.

Det var lidt om hvordan jeg forholder mig til idéer, jeg håber det gav inspiration 🙂

Kærligst Rikke

4 Replies to “Hvordan jeg skaber struktur og rykker idéer fra tanke til virkelighed”

 1. Det med at skrive sine tanker og idéer ned, er generelt en rigtig god idé! De har med at dukke op på de mest umulige tidspunkter. Specielt når jeg skal sove eller når jeg er i bad, vimler mit hoved af idéer – både de gode og de mindre gode. Når jeg går en lang tur eller kører bil, plejer de også at poppe op. Mit problem er ikke at jeg er for hurtig til at prøve idéerne af, men omvendt, at jeg bruger så meget tid til at fundere over om det nu er det rigtige.

  1. Sådan er det med gode idéer, de kommer når man sidder/går i sine egne tanker, og det gør man jo netop når man bader, skal sove eller kører bil… Så det er med at huske dem, for det er jo en anelse svært at skrive når man kører bil!
   Jeg kender skam til dit problem med at få prøvet idéerne af, det handler vel i virkeligheden allermest om, at træde ud af sin egen komfortzone. Lige netop dét kommer der et helt indlæg om, idéerne er i hoevedet 😉
   Kærligst Rikke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.