Hyldest til mødregruppen og toiletbesøg

Sikke en overskrift!

Men jeg mener det virkelig helt seriøst, mødregruppen og toiletbesøg skal hyldes. Er godt klar over det kræver en forklaring.

Var sammen med min mødregruppe i dag, igen var det en helt igennem rar oplevelse. Samvær med 2 mødre og deres børn, kaffe og snak så vi glemte tiden. Tænk sig at 3, for hinanden ukendte personer, bliver sat sammen alene ud fra hvornår deres børn er født, og det kan være grobund for så rart et fællesskab.

Må vist hellere indskyde, at det trods mine 4 børn er første gang jeg er med i en mødregruppe. 1 gang prøvede jeg en gruppe via jordemoderen, men vi var kun 2 der dukkede op, så det blev aflyst. Efter det havde jeg faktisk ikke lyst tilmed decideret mødregruppe. Med mine 21 år var jeg også en smule nervøs for, at blive sat sammen med gamle mødre (aka mig selv i dag ;-)) i stedet brugte jeg tiden på, at være sammen med Rasmus. Nyde ham og lære at være mor. Jeg mindes det som en god tid, omend der var mange nye og ukendte ting at forholde sig til.

Så kom Malthe og Jeppe. barslen med Malthe føler jeg blev brugt på at hente og bringe Rasmus 😀 sådan var virkeligheden selvfølgelig ikke, men på daværende tidspunkt, fyldte det meget i min bevidsthed, at han også var en del af mit og Michaels liv. Barslen blev igen nydt.

Da Jeppe kom, var jeg så sindsyg at lave en aftale med min arbejdsgiver om, at arbejde en formiddag i ugen. Desuden var der Malthe på 2 år og kørslen med Rasmus 😉 ingen tvivl om, jeg nød barslen endnu engang, men var nået til et punkt, hvor jeg trængte til, at gøre noget for mig.

Denne gang var jeg klar, det skulle være en anden form for kvalitets tid i barslen. Ville ikke suse rundt og bruge tiden på at gøre rent, vaske tøj, amme, skifte bleer og køre rundt med Rasmus 😉 Ihvertfald ikke KUN. Mødregruppen blev et af mine tilvalg, og jeg fortryder det absolut ikke.

Enhver mor kender til behovet om, at være ALENE på toilettet. Det er som om at børnene suges derud når jeg har sat mig (med telefonen i hånden for lige at læse nyheder, spille wordfeud eller læse et blad 😀 er det ikke utroligt? Jeg mener, det er da et cirkus, mig på potten, tøsepigen der Møller rundt på gulvet, Malthe der indtager kanten på badekaret og Jeppe der ender i badekaret for at lege, med de legesager, han sidst havde med i badet…. Hvem kan spille wordfeud, læse nyheder eller et blad i det leben? Det kan man selvfølgelig som mor, men det ville nu være lidt rart med bare 3-4 minutters ro.

Så hermed min hyldest til en skøn mødregruppe og toiletbesøg med børn, som har brug for min nærhed 🙂

2 Replies to “Hyldest til mødregruppen og toiletbesøg”

 1. Kunne ikke være mere enig i begge dele. Og udover toiletbesøg vil jeg tilføje at gå i bad alene! Min datter vil helt vildt gerne med mig i bad i weekenden – og det er bare ikke helt det samme. Suk. Men selvfølgelig også hyggeligt 😉

  Mvh Marie fra http://www.krøllerier.dk

  1. Hej Marie
   Du har fuldstændig ret, at have sit barn med i bad, eller at de kvidrer løs på badeværelset imens man bader, er hyggeligt – men nogen gange er et varmt bad og stilhed bare tiltrængt 🙂
   KH Rikke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.