I dag for et år siden

I dag for et år siden var en mærkelig dag.

Vi vidste nemlig, at hvis jeg ikke havde født, sådan helt af mig selv, skulle vi møde på fødegangen i Esbjerg klokken 8.15 den 3. april!

Jeg fødte ikke af mig selv, selvom der var gode tegn på det den 2. april. Veerne kom og gik tog til og desværre af igen. En hel dag gik sådan.

Var helt vildt nervøs, for selvom jeg skulle føde mit 4. barn, havde jeg aldrig prøvet at blive sat i gang. Så spørgsmålene var mange – hvor længe ville det tage? Ville det gøre anderledes ondt? Ville kroppen være klar til fødslen, når den blev sat kunstigt i gang? Ville noget gå galt?

Derfor var det ikke mange timers søvn jeg havde fået, da jeg med en kæmpe klump i halsen og Michael i hånden meldte mig på fødegangen den torsdag morgen.

Vi blev budt velkommen, af en virkelig sød og imødekommende jordemoder studerende, der tog sig tid til at fortælle hvordan forløbet (sikkert) ville blive. Selv om jeg havde mest lyst til at løbe skrigene væk (i hval tempo med bækkenløsning ;-)) og bare vente på, at tingene skete helt af sig selv. Var der ingen vej ud, vi måtte i gang – også var det bare at vente på, der ville komme veer og selvfølgelig en skøn baby <3

I mens hyggede vi. Vi havde jo en fin stue og var forberedt på at timerne ville blive lange og ikke mindst mange. Vi gik ture, holdt i hånd, grinede og snakkede om hvordan det hele mon ville gå.

Ved 17 tiden begyndte veerne, det var nogle små arrige sataner (beklager mit sprog), slet ikke som dem jeg kender fra de andre fødsler. Efter flere timer på den måde, blev jeg undersøgt, men intet var sket. INTET! Jeg var ærlig talt lidt rystet, havde jo dagen inden troet, at fødslen var ved at gå i gang af sig selv og efter flere timer med veer var der INTET sket.

Fik et par timers urolig søvn, vågnede, kunne ikke sove for veerne længere, eller hvile imellem dem. Var på toilet og mødte nattevagten, som nussede lidt om mig. Gav et par Panodil, en varmepude og lidt massage. Michael snork sov på den lille briks og fattede intet af, hvad der var i gang. Det kom dog. For ved 3 tiden kom jeg på fødestuen og efter et forløb derinde som virkede helt håbløst langt kom tøsepigen endelig til verden fredag morgen den 4.4.2014 klokken 5.04

Et stort fnis over igangsættelsen og fødslen var godt overstået
Et stort fnis over igangsættelsen og fødslen var godt overstået

Et helt fantastisk år er gået og nu dufter huset af hjemmebagte småkager, de hjemmebagte lagkagebunde venter på at blive lagt sammen. Brødrene glæder sig til at give deres gaver, som er valgt med stor omhu. Michael og jeg, vi går lidt rundt om os selv, må næsten nippe os selv i armen over det første år allerede er gået, og alting er gået så legene let 🙂

Fødselaren snork sover, og aner ikke at i morgen er anderledes 🙂

10 Replies to “I dag for et år siden”

 1. Dejlig læsning, trods de onde veer ;-). og stort tillykke med datterem – 1 år er stort!! Kram D – ps min mand sov også fint under på fødebriksen mens jeg havde veer 🙂

  1. Tak skal du have Dorte 🙂 utroligt med mænd der kan sove når konen er i gang med at føde 😀 Vi har alle haft en dejlig dag og tøsepigen er absolut blevet fejret Kh Rikke

 2. Stort tillykke med hende!

  Jeg er blevet sat i gang alle 3 gange – så kan lige forestille mig hvad du har været igennem 🙂 Men det betyder jo ikke noget når det først er overstået og man har fået et lille vidunder ud af det.

  Knus Nina

  1. Det var dog strengt, at blive sat i gang alle 3 gange, føler virkelig med dig 🙂 Men du har helt ret, man glemmer ALT om satans veer når det lille skønne vidunder ligger i armene og grynter de små dejlige baby grynt. Kh Rikke

  1. Tak skal du have, vi havde en dejlig dag. Hun og vi nød hendes første fødselsdag 🙂 Kh Rikke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.