Iværksætterkursus en rigtig god investering hvis du går med iværksætter tanker

logo

Hen over sensommeren har jeg brugt mine mandage aftener på et iværksætterkursus, arrangeret af Esbjerg Erhvervsudvikling – www.eeu.dk

Det har været en god investering, som jeg kun kan anbefale andre at gøre, hvis de går med en voksende iværksætter i maven.

Vi har været inde omkring mange ting, nogle emner var selvfølgelig mere aktuelle end andre. Men samlet set, har jeg fået sat nogle gode processer i gang.

På kurset startede vi netop med at tale om det, med at turde springe ud i eventyret. Det med at udføre noget, som giver mening og får øjnene til at stråle.

Selvfølgelig, er der store omkostninger forbundet med det, både i forhold til de timer man investerer i sit iværksætter projekt, men også økonomisk.

Det giver selvfølgelig ikke smør på brødet, at øjnene stråler, men øjne der stråler giver bare det skønneste drive.

Og drive er der i høj grad brug for som iværksætter.

For at være helt ærlig, synes jeg det er en jungle med moms, skatteregler og rettigheder både i forhold til A-kasse spørgsmål, men bestemt også i forhold til rettigheder i forhold til salg. Jeg havde håbet, at al min usikkerhed indenfor de områder, ville blive ryddet af vejen.

Det var ikke tilfældet.

Men vi fik mange gode svar – og ofte opstod endnu flere nye spørgsmål  😉

I det store hele blev vi rustede med en god grundlæggende viden og på intet tidspunkt blev jeg skræmt af alle de praktiske ting. Men erkendte også, at en revisor med sikkerhed, ville være en smart investering, på sigt.

Helt ærligt, så var jeg næsten helt grøn i hovedet, når jeg kom hjem om aftenen – og det var ikke kun på grund af al den kaffe jeg havde drukket!

Det var fordi der blev sat gang i en tankestrøm af idéer.

Specielt én aften gjorde mig helt grøn i hovedet, og det var absolut ikke på grund af overdreven indtag af kaffe. Det var såmænd advokaten, som den aften skulle fortælle om, hvad der kan gå galt for iværksættere !

Jeg skulle hilse og sige, at der kan gå virkelig mange ting galt 😀

Lige den aften krævede det et sos opkald til manden, som var på kursus og ikke kom hjem og sove, savnede ham nu også voldsomt, så det var ligesom en win-win samtale.

Faktisk var det vildt fedt, at være sammen med ligesindede, der også har hovedet fuld af idéer som de gerne vil afprøve.

I det hele taget var det meget givende, at udveksle tanker og meninger om alt muligt mellem himmel og jord med udgangspunkt i den iværksætter verden, vi kunne fordybe os i hver mandag aften i 3 timer.

Mere end 1 gang var pausen alt for kort 😀

Mest af alt, fik jeg sat et personligt niveau for hvor meget information, jeg havde brug for at vide og have styr på, inden jeg hopper ud i iværksætter eventyret.

Sjovt nok var det niveau mindre end jeg havde forestillet mig 🙂

Lige her afslutningsvis så er billedet øverst, det logo jeg fik designet af en grafiker i sommers. Følger du mig på Instagram har du muligvis set det før. Men her er det altså og jeg elsker det.

 

2 Replies to “Iværksætterkursus en rigtig god investering hvis du går med iværksætter tanker”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.