Boganmeldelse af Jeg er f*cking hot

Bog alle kvinder over 40 burde læse.

Jeg har lånt bogen af en kollega fra min uddannelse. Efter vi flere gange havde talt sammen om min krops finurligheder, mente hun, at bogen ville være et hit.

Hun havde helt ret. Bogen rammer plet i forhold til de fysiske og psykiske forandringer, som udspiller sig i min 41-årige krop.

Det pudsige er, at jeg faktisk tidligere har kigget på bogen og tænkt med et snert af skadefro fryd, at den bog ikke er til min aldersgruppe. Men til de kvinder som er i halvtredserne.

Sådan er virkeligheden ikke og min skadefrohed er for længst pakket sammen og erstattet af en lille smule flovhed.

Selvom der er forskel på, hvor forfatteren og jeg er i livet, i forhold til vores børns alder. Så kan jeg relatere til alt det der bliver skrevet om den sorg som rammer når man som mor, skal til at om-definere sig selv.

Stærke sætninger som rammer dybt i kernen

Flere steder i bogen har sætningerne været så stærke, at de rammer virkelig dybt i mit indre. Derfor har det også været sårbart og følsomt at læse bogen. Jeg følte den tog hul på emner som jeg godt var klar over, jeg måtte have ud af mit indre, men som jeg ikke helt har været klar til at tackle.

Bogen har modnet den klarhed inde i mig, og jeg er mere klar end nogensinde, til at definere mig selv som den kvinde jeg også er.

En af de passager, som rørte mig dybt er nedenstående, det er nemlig lige præcis dén følelse jeg har inde i mig.

Aldrig har jeg følt mit køn så stærkt som i de her år, hvor det, som er biologisk specifikt kvindeligt, er aftagende, mens alt det andet, det psykiske og spirituelt kvindelige, føles stærkere, kraftigere, mere intenst, mere farverigt, blomstrende, vildt og sansende end nogensinde før…

Renée Toft Simonsen – uddrag fra Jeg er f*ucking hot

Fakta om bogen

Jeg er f*cking hot er en lækker bog at sidde med i hænderne. Papiret er tykt og lækkert. Den version jeg læste er med hårde omslag, som jeg bedst kan lide det. Desuden er en snor i, så du altid ved hvor langt du er kommet.

Jeg er ikke god til bøger som er tæt skrevne. Denne bog er (også) helt perfekt i forhold til sideopsætningen og ord pr. side.

Flere steder i bogen, er der desuden små illustrationer, det er virkelig genialt.

Du fornemmer nok på min boganmeldelse, at jeg er ret vild med bogen. Faktisk er jeg nok nødt til at købe den, for jeg er sikker på, at det er en bog som godt kan konsumeres et par gange.

Måske allermest fordi Renée Toft Simonsen ser “mig” er det en fantastisk læseoplevelse.

Jeg giver bogen 5 kaffekopper ud af 5. Fordi den er så autentisk og rammer ind i alt det som rumsterer i både krop og sind, når man passerer de 40.

Tak fordi du læser med. Jeg håber du bliver inspireret til at forfølge din vej i livet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.