En klassiker jeg aldrig læste som ung er nu læst


I sommeren 2015 gik jeg i gang med at læse Hulebjørnens Klan.

Har netop læst den 6. og sidste bog i serien.

Det har været en læseoplevelse, men jeg tror, at oplevelsen havde været større/anderledes hvis jeg havde læst den som ung.

Ved egentlig ikke hvorfor jeg har det sådan, det er bare en fornemmelse jeg har, som understøttes af veninders læseoplevelse i ungdommen. Michael læste den da han gik på gymnasiet, og han husker den stadig.

Det er ikke fordi bogen ikke har imponeret mig,  for det gør den.

De eksistentielle spørgsmål som bogen uafladeligt bringer op i en, har jeg ad andre veje forholdt mig til. Selvfølgelig kom der nye synsvinkler ind sammen med læsningen af Hulebjørnens Klan, og dem ville jeg ikke have undværet.

Men tænker, at man godt kunne have kogt det ned til 4 bøger 😉

Har du læst bøgerne? læste du dem i din ungdom og hvad synes du om bøgerne? Jeg vil virkelig gerne høre din mening.

Jeg selv giver Hulebjørnens Klan samlet 3 store kaffekopper. Fordi jeg i de første bind er virkelig godt underholdt af historien, men de sidste virker langtrukne.

 

6 Replies to “En klassiker jeg aldrig læste som ung er nu læst”

 1. Ja jeg har læst den, har faktisk serien her i bog skabet ved siden af.
  Den sidste bog kom jo først for nogle år siden, men jeg læste de første som teenager.
  jeg tror ikke de kunne være kogt ned på 4 bøger, men ja specielt sidste bog går der meget nærmest politik i (altså stenalder politik hvis jeg giver megning) det bliver lidt langt og jeg syntes stadig ikke jeg får en afslutning….
  selv som teenager havde jeg tå krumning over manglende kommunikation den vinter hos mammutklanen.
  tror måske at min favorite var de 2 første og den 4, jeg nød landskabs beskrivelserne der.
  Men den står meget klart i min ernæring, og er en serie jeg kan læse igen.

  1. Var ikke engang klar over, at den sidste bog i serien først udkom for nogle få år siden.
   Jeg er helt enig, det er nærmest stenalder politik, og den del bliver altså lige rigelig langhåret til mig. Er enig med dig i der er ikke kommer nogen afslutning, men synes ikke som sådan jeg mangler en afslutning. På den måde kan det jo være der kommer endnu en bog.
   Er helt sikker på den manglende kommunikation i mammutklanen også havde ramt mig, hvis jeg havde læst den som ung (yngre)
   Måske vil jeg læse den igen, man kan aldrig vide. Du lyder som en der læser meget? Du må endelig sende mig en kommentar, hvis du kan anbefale en god bog 🙂
   kærlig hilsen Rikke

 2. Jeg læste også de første fem bind som yngre, og syntes de var gode, da sjette bind udkom, købte jeg også den, men hold nu op, den var kedelig, så da jeg nåede til den syvende eller ottende beskrivelse, af hulemalerier, der strakte sig over flere sider, opgav jeg. Om det er mig der har ændret smag, eller forfatteren der er kørt sur i serien, ved jeg ikke, mon ikke det er en kombination?
  God jul.

  1. Det er nok en kombination som du skriver. Giver dig ret i, at beskrivelserne af hulemalerierne er lige rigeligt langtrukne, det kunne altså godt være gjort kortere.
   Også god jul til dig
   kh Rikke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.