klima, natur

Klima venlig familie

Det her kunne sagtens være et typisk januar indlæg, fuld af gode intentioner om, at blive en mere klima venlig familie. I stedet er det et marts indlæg.

Det kommer nu, fordi vejret denne vinter faktisk har bekymret mig. Vi havde en februar med høje temperaturer. Som mere mindede om forår end vinter.

Marts måned har været ualmindelig regnfuld, en uge inde i den første forårsmåned. Havde vi fået lige så meget regn som vi normalt får, i løbet af hele marts.

Det gør noget ved mig, dybt inde i min mave.

Mange små forskelle må betyde en stor forskel

Der findes 1000 vis af miljø aktivister som gør en stor forskel ude i verden, end det jeg gør.

For mit bidrag handler i virkeligheden mest af alt om at spare på forbruget af økonomiske årsager.

Altså sådan noget med at spare på strøm, vand og varme.

Alligevel spekulerer jeg på hvordan jeg sammen med min familie kan begynde at gøre små forskelle, for at passe på den verden vi bor i.

Jeg har faktisk ikke nogen anelse om det, men det har jeg tænkt mig at finde ud af, og selvfølgelig dele det med her på bloggen.

Hvis du som læser med herinde har et godt klimatip, stort eller lille, så må du endelig dele det 🙂

Passe på naturen

Sidste år var Malthe med klassen på Rømø for at samle skrald op langs dæmningen. Det gjorde et kæmpe stort indtryk på ham, hvor meget skrald der rent faktisk var.

Hans oplevelse har medført flere snakke herhjemme, hvor vi hurtigt blev enige om, at skrald simpelthen ikke hører til i naturen.

Så vi har ind i mellem været ude at gå tur med en pose, som vi kunne samle skrald op i.

Det er et meget lille bidrag, men det gør faktisk noget godt ved os alle sammen, at vi gør et lille bitte bidrag til at passe på naturen.

Desværre er det noget tid siden vi sidst har gjort det.

Men bekymringen i min mave gør, at jeg bliver nødt til at tage mere ansvar og jeg bliver nødt til at inddrage min familie. På den måde håber jeg vi herhjemme kan blive mere klima venlige.

Tak, fordi du læser med i mit lille hjørne af verden

One Reply to “Klima venlig familie”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.