Kongelig fødselsdag

Den kongelig fødselsdag er her der og alle vegne, også midt i min rengøring og nu på Rosetid.

Til min mands store fortrydelse, er jeg royalist. Selvom han bestemt ikke er det, så ændrer det ikke på min “deltagelse” i de store royale begivenheder.

Jeg bliver altid helt vildt rørt (læs stor tuder) når mennesker viser deres inderste følelser overfor andre. Så da Frede stod der i kirken og ventede grædende på den kommende kronprinsesse, iført en drøm af en brudekjole, så græd jeg om kap med ham. For det ramte mig lige i hjertet, at han lige dér midt i eventyret, som er hans liv, græd af kærlighed til den kvinde han elsker. Jeg behøver vel ikke komme nærmere ind på, hvordan talen til hans brud gik lige i mine tårekanaler ? 😉

Min mand snakker om manglende nytteværdi af Kongehuset og millioner af kroner der kunne spares. De tanker har jeg slet ikke. For mig handler Kongehuset om eventyret med prinser og prinsesser, fine kjoler der fejer over gulvet, og hatte som ind i mellem letter fra hovedet, blomster buketter der er så prangende, at det næsten er for meget.

Skilsmisser og prinsegemalen der gerne vil have en anden titel, det ridser selvfølgelig lidt i eventyrets flotte silkeindpakning. Men det ødelægger ikke mit eventyr om Kongehuset. Har det en effekt, så er det snare det, at de elementer synliggør, at eventyret altså indeholder mennesker, der føler andet end storslået kærlighed, når de står i kirken og venter på deres livs tilkomne.

Præcis som dit og mit liv.

Dronningen 75 år, københavns rådhus

One Reply to “Kongelig fødselsdag”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.