Bøger til højtlæsning fra Ribe Bibliotek

Læseheste

Jeg prøver virkelig at skabe en naturlig interesse for bøger hos mine børn, både bøger til højtlæsning og bøger, de selv kan se og læse i.

Børnebøger fra biblioteket

Egentlig synes jeg det projekt går ganske godt, alle børn er på hver sin måde interesserede i bøger. Derfor elsker de faktisk også at komme på biblioteket, og det forstår jeg virkelig godt. For Ribe Bibliotek som vi bruger, er virkelig lækkert, specielt børneafsnittet hvor der er god plads til at børn kan udforske bøger og de spil, som står klar på små borde til at blive spillet med.

Den der “tys-tys-ting” som herskede på bibliotekerne i min barndom, den er der slet ikke noget af og det er altså fedt, at den kultur er pakket væk. Det bedste er at den er erstattet af en kultur med respekt for de andre biblioteksbesøgende og stedet generelt. Det er jeg ret vild med.

I sidste uge var tøsepigen og jeg på biblioteket, og det var en succes og ikke kun på grund af bøgerne. Men også på grund af de børnehave- og vuggestue børn som besøgte biblioteket. Tøsepigen masede sig igennem børnehavebørnene og slog sig ned midt i mellem dem. Ganske underholdende og en tydeliggørelse af, at hun ikke er den først fødte. Bare lige hvis jeg skulle have glemt, at hun har udmærket ved hvad hun vil ;-D

lastbil leg

Som altid slæbte vi en kæmpe stak bøger hjem, pegebøger til tøsepigen alle med dyr, det er nemlig hittet lige nu. Dyr i alle afskygninger. Til drengene var der lidt blandet, en vitsbog (tænkte at Malthe selv kunne læse den og det holder) Olfert og Olfert Spioner og sure sokker til oplæsning, Jungledyret Hugo også til oplæsning, Vitello ønsker sig en hund, Bror Kanin Myter og sagn fra Nordamerika for bare lige at nævne de titler der bragte størst begejstring.

der kigges bøger

For selvom de syntes det var mega unfair, at vi havde været på biblioteket uden dem, så var de virkelig begejstrede for det udvalg vi havde lånt 🙂

den lille dame er ved at være klar til at køre hjem.Det var en træt tøsepige jeg fik med mig hjem efter biblioteksbesøget, men kuglerammen skulle lige studeres :-)

2 Replies to “Læseheste”

    1. Bøger er simpelthen fantastiske og biblioteker også 🙂 Fedt, at dine børn også har taget den kærlighed til sig. Kh Rikke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.