lever vi på en motorvej?

Den seneste tid, har jeg spekuleret en del på motorvejskulturen i Danmark.

Den har altså forandret sig noget, siden jeg tog kørekort i 1996. Dengang, var det god stil, at blinke, når man skiftede vognbane for at overhale, og selvfølgelig havde man orienteret sig bagud, inden man skiftede vognbane. I dag, er det et lovkrav, men mange blinker og svinger så bare ud i overhalingsbanen, uden at orientere sig det mindste. Hvor kom det fra? den ubetænksomhed og ligegladhed med andre end en selv? For er det ikke det, man udviser ligegladhed og egoisme?

Kan ikke lade være med at spekulere på, om vi ligger under for et alt for stort pres fra arbejdsgiverne, samfundet og ikke mindst kulturen?

Vi skal hele tiden nå noget til en bestemt tid. Hele tiden, er man i bevægelse for at komme frem til det næste man skal. Er det ikke fysisk bevægelse, er det en bevægelse i tankerne, der allerede sværmer om det næste.

Må indrømme jeg ikke bryder mig det fjerneste om den udvikling, for hvem gavner den i det lange løb. Os selv? (I dont think so, der er en grund til at stress er et kraftigt voksende problem) vores børn? (niks heller ikke dem) hvem pokker er det så? Er det fordi, det er blevet alt for vigtigt med statussymboler, at man til enhver tid, har boliger der kan fremvises i Bo Bedre?

Jeg ved det ikke, men synes det er påfaldende, at vores trafik kultur afspejler vores hverdag så meget.

Hvad tænker du?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.