Bog anbefaling Livsklog og humoristisk bog fuld af glimmer

Er du til hurtige letlæste positive og alligevel livskloge bøger mens du ligger på en solvogn og lytter til bølgernes brusen og snak i baggrunden, så læs med her…

Tidligere på året, læste jeg Papmaché Reglen af Hella Joof. Måske, som den sidste dansker, for jeg har godt nok mødt mange billeder og tekster om den, rundt omkring på de sociale medier.

Her kommer min mening til samlingen derude i det danske land.

Alene bogens tittel elsker jeg, den henleder mig tilbage til Billedkunsttimerne på HF i midten af 1990’erne, hvor vi var en gruppe tøser, der lavede papmaché, hver eneste gang vi så vores snit til det, og det var tit! Seriøst, jeg kan stadig fornemme, hvor lækkert det føltes, at snaske rundt i massen med tapetklister, vi morede os herligt.

Som i fornemmer, har jeg en masse billeder i hovedet, allerede inden første side er læst.

De billeder fortsætter resten af bogen; jeg husker mig selv som helt ny single, efter jeg havde forladt min kæreste, og faren til mit første barn.  Sex efter fødsler, svigermødre, mødre og alle de andre emner, store som små, Hella kommer ind på, med sin helt egen skarpe måde, at ramme lige ind i kernen af dét, det hele handler om.

Kærlighed og taknemmelighed og humor.

Flere steder grinte jeg så højt, at jeg måtte holde en pude hen over munden for ikke at vække min mand (ja, jeg læser i sengen) Men jeg blev også rørt og fik lidt at tænke over.

Jeg synes, det er en henrivende bog Hella Joof har forfattet. Den er så fuld af glimmer, at jeg ikke kan andet end at elske den.

Der er ingen tvivl om, at jeg vil læse igen, på en regnvejrsdag, bare for at få tilført en god portion glimmer og livsglæde.

Har du læst bogen, hører jeg meget gerne hvad du mener i kommentarfeltet.

Kærligst Rikke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.