Corona ramt Danmark – mandag

Mandag den 16. marts 2020 Danmark er corona ramt. Jeg giver mit eget lille besyv på, hvordan dagen har set ud her hos mig.

Det har været en mærkværdig mandag i vores lille hjem. Her hvor jeg sidder og tænker dagen i gennem, ville jeg ønske, at jeg havde været mere cool.

Men jeg indrømmer blankt, at dagen har været vanskelig at navigere i gennem. Arbejdstelefonen har ringet, børnene har haft brug for lektiehjælp, min arbejdscomputer ville ikke som jeg ville og det tog virkelig lang tid at få den koblet på netværket.

Jeg havde helt ærligt forestillet mig noget andet, da jeg kørte hjem fra arbejde i fredags.

Noget der var lidt mere lyserødt og yndigt. Hånden på hjertet, så har denne mandag været alt andet end lyserød og yndig. Nærmere grim, larmende og pisse irriterende.

Sådan er mandage nogen gange. Denne var i hvert fald.

Mange planer aflyses i denne tid – med rette. For vi skal altså tage det her seriøst og stoppe med at sprede smitte.

Jeg kan virkelig godt forstå det er svært. Jeg undres over, hvor langt det her er fra normalen. Hvor vi kører på arbejde halv syge, for at passe vores job. Måske ikke mindst, for at undgå at blive kaldt til en fraværssamtale hos lederen.

For det er jo hvad der sker i hvert fald i det offentlige, hvor jeg er ansat.

Nu siger Statsministeren til os, at vi skal blive hjemme, hvis vi er dårlige, så vi ikke smitter.

Paradigme skifte efter corona

Jeg synes Corona er træls – men på den anden side af den, håber jeg på et paradigme skifte, hvor der er mere plads til at være mennesker.

Hvor omsorg for andre mennesker (og os selv) er vigtigere end papir og statistikker.

Men det er jo mandag og jeg er både naiv og træt.

Og kan jeg egentlig være det bekendt, når jeg tænker på al det sundhedsfaglige personale, som har styrtet afsted for at hjælpe dem som er syge?

Nej det kan jeg ikke.

Men jeg er træt og overvældet over denne mandag.

I morgen er det tirsdag – en ny dag starter og jeg håber, at du får en god dag i Corona Danmark.

Uanset, om du er én af dem som hjælper de syge, en som sidder ved kassen og sørger for at vi alle får mad, drikke og ikke mindst toiletpapir! eller måske er du en som mig, som prøver at finde hoved og hale i sådan en helt ualmindelig dag.

PAS PÅ DIG SELV OG HINANDEN

2 Replies to “Corona ramt Danmark – mandag”

  1. Øv, jeg håber at din tirsdag blev bedre end din mandag og at du/I i løbet af ugen har fundet nogle rutiner som fungerer for jer. For ja, hvor er dette en underlig situation! Men jeg tænker lige som dig, at denne periode nok vil indebære at vi kommer ud på den anden side, men nogle tanker om livet, hverdagen og det derimellem. Ingen går uberørt igennem og mon ikke, situationen sætter nogle tanker i gang! Knus

    1. Tirsdagen og resten af ugen blev heldigvis meget bedre. Håber også din uge har været okay. Jeg håber virkelig at det her sætter skred i en bevægelse, som kan være med til at ændre verden, bare lidt <3 men vi må se hvad der sker, og selvfølgelig starte med os selv.
      kærlig hilsen Rikke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.